Ce înseamnă INRI?

30.03.2023
Ce înseamnă INRI?

Iisus Hristos este mântuitorul creștinilor, fiind una dintre cele mai importante personalități ale istoriei. Nașterea Lui a însemnat un punct de cotitură pentru religie, începând să fie propovătuită în toate colțurile lumii. Moartea Mântuitorului este plânsă anual de miliarde de oameni. Tema morții creștinilor este similară cu cea a lui Iisus Hristos. De ce pe crucile ortodoxe apar însemnele INRI?

Unde sunt cele mai importante relicve creștine?

INRI

Iisus Hristos este una dintre cele mai cunoscute personalități care au existat vreodată. Povestea și legendele sale înconjoară lumea, reprezentând un punct important în religie. Nașterea și Învierea Lui sunt cele mai importante evenimente din istoria creștinătății.

Cele mai însemnate obiecte care I-au aparținut sunt recunoscute ca fiind relicve de primă clasă și care au o importanță aparte în religie. De-a lungul istoriei au apărut numeroase fraude, falsuri sau comploturi prin care s-a încercat furtul sau mascarea acestor obiecte.

Ce înseamnă INRI?

Deși cei mai mulți oameni au văzut aceste însemne, puțini știu adevărata însemnătate a prescurtării. Legendele spun că înaintea răstignirii lui Iisus Hristos, romanii considerau firesc să-și bată joc de autoritatea pe care O avea asupra oamenilor. Astfel că au scris pe cruce însemnul INRI (Iisus din Nazaret, Regele Iudeilor).

Acesta s-a păstrat de-a lungul istoriei, fiind semnul crucii în momentul când o persoană trece la cele sfinte.

„Pilat a scris o însemnare, pe care a pus-o deasupra crucii, și era scris: Iisus din Nazaret, Regele Iudeilor (latină: Iesus Nazarenus Rex Iudaeorum) – INRI.” – Evanghelia după Sf. Ioan (19,19).

Foto: Papalabucuresti.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot