Iuțeala reprezintă o metodă ideală prin care gustul mâncării poate fi potențat. Fie că aducem iutele prin ardei, wasabi sau piper, gustul va deveni mai puternic si echilibrat. Precum toate alimentele, acesta nu trebuie consumat în exces. Ce înseamnă dacă simți nevoia de a mânca iute?
Ai simțit vreodată că mâncarea nu este destul de picantă pentru gustul tău? Fie că mănânci regulat iute sau nu, această senzație poate fi neobișnuită și ar trebui să ridice câteva semne de întrebare. Mâncarea picantă este populară pe toată Terra, având atât beneficii, cât și dezavantaje.
Picant înseamnă mai multă aromă puternică și parfumată, senzație care poate trezi la viață microreceptorii din corp. Odată activați aceștia, iuțeala în doze mici poate crește producția de endorfine, molecula responsabilă de senzația de bine.
Cu toate acestea, consumul excesiv ale alimentelor picante poate deteriora tractul gastrointestinal și pot apărea diferite complicații, precum vărsături, ulcere, diaree sau hemoroizi. În același timp, un consum moderat de ardei iute previne bolile de inimă, bolile respiratorii sau diferite tipuri de cancer.
Corpul este un ansamblu care trebuie hrănit constant cu diferite alimente. În momentul în care apar poftele, înseamnă că în corp lipsesc anumite elemente. Pofta de iute poate semnala mai multe cerințe ale corpului pe care omul nu le bagă în seamă.
Foto: Depositphotos.com