Ce populație avea România după Unirea Principatelor din 1859?

24.01.2024
Ce populație avea România după Unirea Principatelor din 1859?

România de astăzi este rezultatul unor uniri, războaie și revoluții de-a lungul timpului. Țara noastră are două momente memorabile pe care an de an le celebrăm cu fericire și mândrie. Cea mai cunoscută este data de 1 decembrie, iar cea de-a doua are loc pe data de 24 ianuarie. Ce populație avea țara noastră la Unirea Principatelor din 1859?

Unirea Principatelor, un nou început

Unirea Principatelor

România este o țară care s-a sudat cu sânge, sabie și curajul celor care au crezut într-un vis. De-a lungul timpului, mai mulți români au știut că regiunile române trebuie să se unească și să trăiască sub același stindard. Mihai Viteazu, Alexandru Ioan Cuza și Regele Ferdinand I au rămas în memoria colectivă ca fiind cei care au dus visul la realitate.

Astăzi vom scrie despre cel de care se vorbește mai puțin, respectiv Alexandru Ioan Cuza. În anul 1859 pe data de 24 ianuarie, sub domnia acestuia a fost loc un eveniment semnificativ, Unirea Principatelor Române, Moldova și Țara Românească. Astfel, a luat naștere statul modern sub numele de România.

Al. I. Cuza prin legile sale a pus bazele unei societăți solide, unei economii sustenabile și în care oamenii să prospere. Din perspectivă demografică, Unirea Principatelor Române din 1859 a adus evoluții semnificative. Conform recensămintelor, România Unită a ajuns la 7,8 milioane de locuitori în total. Cifra este considerată una medie, în comparație cu populațiile altor țări europene din acele vremuri

Unirea Principatelor din 1859 a reprezentat începutul unei noi ere pentru populația românească. Datorită Unirii, numeroase comunități externe au considerat prielnic să vină în regiunea românească. Țara nu era locuită doar de români, ci și de către maghiari, germani, evrei sau lipoveni.

Care au fost reformele lui Alexandru Ioan Cuza?

Alexandru Ioan Cuza este o persoană interesantă în istoria țării. De unii este blamat, iar de unii iubit. Pe lângă Unirea pe care a înfăptuit-o, a pus pe jar societatea bisericească, dar și pe cei care erau considerați bogați la vremea respectivă. Cele două clase sociale au conlucrat la plecarea conducătorului și venirea unui lider străin.

Iată care au fost reformele pe care Cuza le-a impus:

Foto: Wikipedia.ro & UPB.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
În Istanbul se construiește o strâmtoare artificială. Cum va ajunge o bucată din Istanbul o insulă?
În Istanbul se construiește o strâmtoare artificială. Cum va ajunge o bucată din Istanbul o insulă?
În anul 2021, Turcia a început lucrările la un canal navigabil paralel cu strâmtoarea Bosfor. Canalul va avea o lungime de 45 de km și va transforma o parte din Istanbul într-o insulă. Ideea... citește tot
Cum era viața nobililor/boierilor români de odinioară? Câte feluri de mâncare serveau la o masă și ce era considerat „delicatesă”?
Cum era viața nobililor/boierilor români de odinioară? Câte feluri de mâncare serveau la o masă și ce era considerat „delicatesă”?
Încă din cele mai vechi timpuri au existat clase sociale și nici spațiul carpato-danubiano-pontic nu a făcut excepție. Sute de ani, nobilii au dus o viață diferită de cea a românilor de... citește tot
Trump: „100% vom avea Groenlanda”
Trump: „100% vom avea Groenlanda”
Donald Trump a pus lumea pe jar cu noi declarații. Actualul președinte al Statelor Unite ale Americii a declarat că își dorește pentru țara sa Groenlanda, deși danezii i-au spus că cea mai... citește tot