Ce poți face cu ouăle rămase de la Paște?

18.04.2023
Ce poți face cu ouăle rămase de la Paște?

De Paște oamenii vopsesc foarte multe ouă, însă după trecerea acestei sărbători ele nu mai sunt mâncate și, de obicei, sunt aruncate. Risipa alimentară nu este recomandată pentru nimeni, astfel că aceste ouă pot fi utilizate la alte preparate culinare. Redactorii shtiu.ro vă prezintă mai jos două rețete simple care vor satisface și cele mai pretențioase gusturi.

Două rețete delicioase cu ouăle de la Paște

Rețetele următoare nu au nevoie de multe ingrediente, iar ouăle de la Paște vă vor ajuta cu siguranță să oferiți un plus de savoare preparatelor culinare. Așadar, nu aruncați ouăle vopsite de Paște și utilizați-le la alte mâncăruri.

1. Ouă umplute cu pastă de ton

Ingrediente

Mod de preparare

Ouăle de Paște se decojesc și se taie pe jumătate, după care se scot gălbenușurile și se pun într-un blender. Se adaugă bucățile de ton scurse, untul și muștarul. Acestea se amestecă până se omogenizează și se adaugă sare și piper după gust. Cu compoziția obținută se va umple albușurile de ou, peste care se pune puțină maioneză și frunze de pătrunjel. Ouăle pot fi servite pe un platou alături de salată verde și roșii.

2. Tartă cu cârnați

Ingrediente pentru aluat

Ingrediente pentru umplutură

Mod de preparare

Untul, tăiat cubulețe, se amestecă cu făina și sarea până se obține o compoziție nisipoasă. După aceea se adaugă gălbenușul, se frământă puțin și se pune apă rece pentru a se omogeniza. Aluatul obținut se înfășoară cu o folie alimentară și se bagă la frigider 30 de minute.

După această perioadă de timp, aluatul este scos de la frigider și se întinde pe o tavă de tartă. Foaia de aluat trebuie să aibă 5 mm grosime. Într-un vas se amestecă ouăle crude cu sare şi piper, după gust, împreună cu caşcavalul ras şi smântână lichidă. Toată compoziția se toarnă peste aluat, iar pe deasupra din loc în loc sunt așezate feliile de cârnați împreună cu ouăle fierte tăiate bucăți. După aceea, tava se bagă la cuptor, la 180 de grade, timp de 15 de minute, apoi încă 35-40 de minute la 150 de grade. Tarta se poate servi atât caldă, cât și rece.

3. Salată de ouă fierte

Ingrediente

Mod de preparare

Toacă ouăle și amestecă-le cu maioneză, muștar, ceapă verde, sare și piper. Servește cu pâine proaspătă.

Foto: shtiu.ro

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Cine a fost singura actriță româncă alături de care a jucat Alain Delon?
Cine a fost singura actriță româncă alături de care a jucat Alain Delon?
Alain Delon este considerat a fi unul dintre cei mai mari actori pe care i-a dat Europa. Francezul a rămas în istorie ca fiind un adevărat sex simbol al anilor ’60, ’70 și ’80. O singură... citește tot
Cât de mare este România? Pe ce loc suntem în lume? Dar în Europa?
Cât de mare este România? Pe ce loc suntem în lume? Dar în Europa?
Astăzi, România, măsoară 238.397 de kilometri pătrați și este una dintre cele mai mari țări din Europa. Totuși, dacă ne raportăm la restul statelor de pe Glob, țara noastră are o... citește tot
Ce ne așteaptă în 2025? Nostradamus şi Baba Vanga, aceeași predicție terifiantă pentru anul 2025
Ce ne așteaptă în 2025? Nostradamus şi Baba Vanga, aceeași predicție terifiantă pentru anul 2025
Când vine vorba despre prezicători, Nostradamus este considerat a fi un adevărat guru. Francezul a rămas în istorie ca fiind unul dintre cei mai misterioși astrologi de pe pământ, a șocat... citește tot