Ce poți face cu ouăle rămase de la Paște?
De Paște oamenii vopsesc foarte multe ouă, însă după trecerea acestei sărbători ele nu mai sunt mâncate și, de obicei, sunt aruncate. Risipa alimentară nu este recomandată pentru nimeni, astfel că aceste ouă pot fi utilizate la alte preparate culinare. Redactorii shtiu.ro vă prezintă mai jos două rețete simple care vor satisface și cele mai pretențioase gusturi.
Două rețete delicioase cu ouăle de la Paște
Rețetele următoare nu au nevoie de multe ingrediente, iar ouăle de la Paște vă vor ajuta cu siguranță să oferiți un plus de savoare preparatelor culinare. Așadar, nu aruncați ouăle vopsite de Paște și utilizați-le la alte mâncăruri.
1. Ouă umplute cu pastă de ton
Ingrediente
- o conservă de ton
- 6 ouă fierte tari
- 2 linguriţe de muştar
- 30 de grame unt moale
- sare, piper și o lingură de maioneză.
Mod de preparare
Ouăle de Paște se decojesc și se taie pe jumătate, după care se scot gălbenușurile și se pun într-un blender. Se adaugă bucățile de ton scurse, untul și muștarul. Acestea se amestecă până se omogenizează și se adaugă sare și piper după gust. Cu compoziția obținută se va umple albușurile de ou, peste care se pune puțină maioneză și frunze de pătrunjel. Ouăle pot fi servite pe un platou alături de salată verde și roșii.
2. Tartă cu cârnați
Ingrediente pentru aluat
- 220 grame de făină
- un praf de sare
- 120 grame de unt
- un gălbenuş
- o lingură de apă rece.
Ingrediente pentru umplutură
- 3 ouă fierte tari
- 3 ouă crude
- 300 grame de cârnaţi afumaţi
- 200 mililitri de smântână de gătit (20% grăsime)
- 100 grame de caşcaval
- piper, sare și verdeaţă pentru decor.
Mod de preparare
Untul, tăiat cubulețe, se amestecă cu făina și sarea până se obține o compoziție nisipoasă. După aceea se adaugă gălbenușul, se frământă puțin și se pune apă rece pentru a se omogeniza. Aluatul obținut se înfășoară cu o folie alimentară și se bagă la frigider 30 de minute.
După această perioadă de timp, aluatul este scos de la frigider și se întinde pe o tavă de tartă. Foaia de aluat trebuie să aibă 5 mm grosime. Într-un vas se amestecă ouăle crude cu sare şi piper, după gust, împreună cu caşcavalul ras şi smântână lichidă. Toată compoziția se toarnă peste aluat, iar pe deasupra din loc în loc sunt așezate feliile de cârnați împreună cu ouăle fierte tăiate bucăți. După aceea, tava se bagă la cuptor, la 180 de grade, timp de 15 de minute, apoi încă 35-40 de minute la 150 de grade. Tarta se poate servi atât caldă, cât și rece.
3. Salată de ouă fierte
Ingrediente
- 6 ouă fierte tari
- 2 linguriţe de muştar
- ceapă verde
- sare, piper și o lingură de maioneză.
Mod de preparare
Toacă ouăle și amestecă-le cu maioneză, muștar, ceapă verde, sare și piper. Servește cu pâine proaspătă.
Foto: shtiu.ro