Coreea de Nord este singura țară din lume unde o persoană are mai multe obligații față de stat decât drepturi. Dictatura impusă de King Jong-un este cruntă, iar în multe dintre situații oamenii sunt executați pentru lucruri banale, cum ar fi o frizură neacceptată de Guvern sau ascultarea de muzică străină. Iar regula „9 gloanțe” a devenit faimoasă la nivel mondial.
Potrivit datelor oficiale, în ultimii ani cel puțin șapte persoane au fost executate public pentru că au ascultat muzică pop originară de la vecinii din Coreea de Sud. După ce a ajuns la putere, acum aproximativ 10 ani, Kim Jong-un ar fi executat 23 de persoane public. Scopul principal a fost menținerea fricii în rândul populației și supunerea totală față de propria persoană, liderul suprem.
Cetățenii care au reușit să fugă în Coreea de Sud au povestit cât de grea este viața sub conducerea lui Kim Jong-un și cum au loc execuțiile publice. Totodată, la acest tip de eveniment există o regulă de 9 gloanțe care trebuie respectată cu strictețe.
Intervievații au afirmat că regulile privind execuția publică cer ca membrii plutonului de execuție să tragă în total 9 gloanțe în corpul persoanei condamnate. Familiile condamnaților au fost adesea forțate să urmărească execuțiile, se arată într-un raport al Transitional Justice Working Group (TJWG), o organizație pentru drepturile omului din Seul.
Potrivit relatărilor spuse de cei care au asistat la o execuție publică oamenii sunt obligați să privească chiar și atunci când din creierul unei persoane împușcate curge lichid, pentru a băga panică în populație. În felul acesta, se transmite mesajul că cine nu se supune regulilor stabilite de stat poate păți fix același lucru.
Anul trecut, în decembrie, Guvernul nord-coreean a adoptat o lege prin care distribuirea producțiilor sud-coreene, inclusiv muzica și filmele, este o infracțiune capitală. Drept urmare, luna trecută un bărbat a fost executat fiindcă a vândut copii ale serialului sud-coreean de pe Netflix „Squid Game”.
Viața în Coreea de Nord a devenit tot mai grea, odată cu apariția pandemiei de coronavirus, care a dus la prăbușirea economiei naționale și așa șubredă.
Foto: Wikipedia.org și Pexels.com