Când vine vorba de plăcerile carnale unele persoane sunt mai pudice, în schimb altele sunt dezinhibate total. Unul dintre personajele care a scris istorie în această lume a inventat un scaun pentru a își satisface pasiunea pentru femei. Bărbatul era poreclit în popor „afemeiatul Bertie”.
Regele Eduard al VII-lea al Marii Britanii era o persoană manierată, afectuoasă, însă cu o plăcere dusă la extrem când vine vorba de amor. Bărbatul a petrecut foarte mult timp din viață la Paris, unde dădea frâu liber imaginației sale. Deși nu era atrăgător, Eduard al VII-lea a avut 411 relaţii de amor cu prostituate, actriţe, femei în căutare de avantaje sociale sau financiare.
Eduard s-a născut în anul 1841 la Londra și a fost fiul cel mai mare al reginei Victoria. Mama sa a murit în anul 1901, drept urmare tronul Angliei i-a revenit acestuia. Cât timp a trăit regina Victoria, acesta a petrecut mult timp la Paris pentru a se feri de ochii mamei sale.
Regele Eduard al VII-lea al Marii Britanii avea o pasiune pentru lucrurile fine în viață și femeile frumoase. Potrivit istoricului Tracy Borman, Eduard era un gurmand desăvârșit, iar înainte de încoronare, talia regelui ajunsese la 122 cm.
Eduard avea o constituție mai robustă, iar plăcerea de a mânca l-a făcut să ia rapid în greutate. Drept urmare, bărbatul nu mai putea să facă dragoste așa cum își dorea. În felul acesta, regele a ordonat să i se construiască un scaun după indicațiile sale.
Firma producătoare de mobilă Soubrier a fost cea care i-a livrat lui Eduard scaunul pentru făcut amor. Specialiștii contemporani nu au înțeles exact cum funcționa acesta, fiindcă arăta fie ca un şezlong, fie cu un scaun ginecologic. Persoanele cu o imaginație mai bogată au susținut că acesta ar servi unei partide de amor în trei.
Potrivit istoricilor, scaunul îl ajuta pe Eduard să își facă treaba, permițându-i acestuia să rămână în picioare și să aibă totuși acces la doamna dornică de amor, fără ca burtica lui enormă să-l împiedice prea mult. Scaunul era păstrat la bordelul preferat al regelui din Paris. În anul 2018, compania Soubrier a răscumpărat obiectul care a rămas în istorie.
Foto: ro.wikipedia.org