În Europa există legături de rudenie între membrii diferitelor case regale. Acest lucru se datorează faptului că, de-a lungul istoriei, persoanele cu acest statut trebuiau să se căsătorească tot cu o persoană de același fel. Ca atare, puțină lume știe că, între regele Mihai I și regina Elisabeta a II-a a existat o strânsă legătură de rudenie.
Regele Mihai I a fost fiul lui Carol al II-lea și al Elenei. Pe linie maternă, regele Mihai I a fost nepotul regelui Constantin al Greciei, în timp ce pe linie paternă a fost nepotul regelui Ferdinand I și al reginei Maria.
Familia Regală a României are legături puternice cu cea a Marii Britanii. Regele Mihai I a fost stră-strănepotul reginei Victoria. Practic, legătura dintre cele două case regale a început atunci când regele Carol al II-lea s-a căsătorit cu regina Elena, principesa Greciei.
În această lume, legăturile de sânge și de rudenie nu se uită niciodată, iar acest lucru a putut fi văzut, în anul 2012, când regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a sărbătorit 60 de ani de domnie. La dineul oficial au participat capete încoronate din toată lumea, precum și regele Mihai I și principesa Margareta.
Evenimentul a avut loc la castelul Windsor, iar la poza oficială regele Mihai I a stat în dreapta reginei Elisabeta a II-a, dovedind încă o dată relația bună dintre cei doi. Practic ultimul rege al României a fost verișor de gradul al III-lea cu regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.
La masa de sărbătoare, care a ținut o oră și jumătate, au participat monarhi din 26 de țări. Astfel, au putut fi văzuți regele Simeon al Bulgariei, împăratul Japoniei, sultanul din Brunei, regele Suediei și mulți alții.
Prințul Charles este fiul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, fiind, în felul acesta, primul în ordinea succesiunii la tron. Acesta deține un portofoliu extins de proprietăți și nu mai este un secret faptul că are o fermă rurală în Viscri, un mic sat din Transilvania. Prințul din Țara Galilor a cumpărat proprietatea în anul 2006, după ce s-a îndrăgostit de România în timpul unei vizite în anul 1998.
Foto: Mediafax.ro