Pe data de 11 mai în calendarul creștin-ortodox sunt sărbătoriți următorii sfinți: Mochie, Acachie, Dioscur, Chiril și Metodie. Totodată, din anul 2014, în România se celebrează astăzi Ziua Tatălui. Această dată reprezintă cea de-a 131-a zi a calendarului gregorian.
1529 – A fost încheiat un acord între voievodul Transilvaniei, Ioan I Zapolya, și domnul Moldovei, Petru Rareș, în urma căruia acesta din urmă a primit domeniile și cetățile Ciceu, Bistrița, Cetatea de Baltă, Ungurașul și Rodna în schimbul ajutorului acordat împotriva lui Ferdinand de Habsburg.
1672 – Franța a invadat Olanda la ordinul lui Ludovic al XIV-lea.
1784 – În Transilvania limba germană a fost declarată limbă oficială.
1812 – Premierul britanic Spencer Perceval a fost omorât în holul Camerei Comunelor, devenind astfel primul și unicul prim-ministru britanic care a căzut victimă unui atentat.
1867 – În urma Tratatului de la Londra, a fost garantată independența și neutralitatea Marelui Ducat de Luxemburg.
1914 – S-a născut Salvador Dalí. Acesta a fost unul dintre cei mai buni pictori spanioli, reușind să aibă o viață plină de extravaganță. Dalí a murit pe 23 ianuarie 1989, la vârsta de 84 de ani.
1949 – Israelul a intrat în Organizația Națiunilor Unite (ONU).
1968 – La această dată, a început construcția primului autovehicul românesc, Dacia.
1981 – A murit Bob Marley, la vârsta de doar 36 de ani. Acesta este considerat regele muzicii reggae.
1984 – A avut loc un fenomen astronomic spectaculos, numit Tranzitarea Pământului peste Soare, așa cum se vede de pe Marte. Evenimentul are loc atunci când planeta Pământ trece între Soare și Marte, acoperind o mică parte a discului Soarelui pentru un observator de pe Marte. În timpul unui tranzit, Pământul ar fi vizibil de pe Marte ca un mic disc negru care se deplasează peste fața Soarelui. Următoarea tranzitare va avea loc la 10 noiembrie 2084.
1997 – Gari Kasparov a fost învins la șah de un supercomputer, numit Deep Blue. Kasparov este considerat a fi unul dintre cei mai buni jucători de șah din istorie.
Foto: Wikipedia.org