De-a lungul timpului, pe data de 6 iulie au fost consemnate tot felul de evenimente, unele pozitive, altele negative, însă toate și-au pus amprenta pe istoria omenirii. Redactorii shtiu.ro le readuc în evidență pentru a ne cunoaște trecutul și pentru a făuri un viitor mai bun.
1189 Richard I a urcat pe tronul Angliei. Acesta a rămas cunoscut în istorie ca Richard Inimă-de-Leu datorită reputației sale de mare lider militar.
1600 A fost un an important pentru istoria spațiului carpato-danubiano-pontic, fiindcă Mihai Viteazul se intitulează într-un hrisov „domn al țării Românești și Ardealului și a toată țara Moldovei”, confirmând, documentar, prima unire politică a celor trei țări române. Trebuie specificat că unirea efectivă se înfăptuite la sfârșitul lunii mai 1600.
1785 Un eveniment care a schimbat istoria financiară a lumi, deoarece la această dată a fost adoptat dolarul ca monedă în Statele Unite ale Americii. Decizia a fost de statele membre în unanimitate.
1885 Este folosit pentru prima dată în istoria omenirii vaccinul antirabic. Savantul francez Louis Pasteur l-a folosit pe pacientul Joseph Meister, un băiat care a fost mușcat de un câine turbat.
1923 S-a născut, la București, Constantin Bălăceanu-Stolnici. Acesta este un om de știință român, medic neurolog, profesor de Neuropsihologie și Anatomie a Sistemului nervos, membru de onoare al Academiei Române, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România și al Academiei de Științe Medicale din România. Totodată, Constantin Bălăceanu-Stolnici este și director de onoare al Institutului de Antropologie „Fr. I. Rainer” al Academiei Române și președintele de onoare al Societății Academice de Antropologie.
1971 A murit Louis Armstrong. În decursul vieții, acesta a fost un muzician, trompetist, compozitor și cântăreț de jazz. El a fost considerat unul din exponenții cei mai reprezentativi ai „stilului New Orleans” în muzica de jazz practicată în Chicago în jurul anilor 1920 – 1930.
2012 Președintele României în funcție la acea dată, Traian Băsescu, a fost suspendat din funcție de parlamentarii din cadrul celor două camere reunite ale Legislativului cu 256 voturi pentru. Drept urmare, a fost făcut un referendum, iar prezența la vot a fost de 46,24% din populația cu drept de vot. Astfel, rezultatul a fost invalidat deoarece nu a întrunit cvorumul necesar.
Foto: Pexels.com și Wikipedia.org