Ce s-a întâmplat azi, 6 iulie?

06.07.2021
Ce s-a întâmplat azi, 6 iulie?

De-a lungul timpului, pe data de 6 iulie au fost consemnate tot felul de evenimente, unele pozitive, altele negative, însă toate și-au pus amprenta pe istoria omenirii. Redactorii shtiu.ro le readuc în evidență pentru a ne cunoaște trecutul și pentru a făuri un viitor mai bun.

Ce s-a întâmplat azi, 6 iulie?

1189 Richard I a urcat pe tronul Angliei. Acesta a rămas cunoscut în istorie ca Richard Inimă-de-Leu datorită reputației sale de mare lider militar.

1600 A fost un an important pentru istoria spațiului carpato-danubiano-pontic, fiindcă Mihai Viteazul se intitulează într-un hrisov „domn al țării Românești și Ardealului și a toată țara Moldovei”, confirmând, documentar, prima unire politică a celor trei țări române. Trebuie specificat că unirea efectivă se înfăptuite la sfârșitul lunii mai 1600.

1785 Un eveniment care a schimbat istoria financiară a lumi, deoarece la această dată a fost adoptat dolarul ca monedă în Statele Unite ale Americii. Decizia a fost de statele membre în unanimitate.

1885 Este folosit pentru prima dată în istoria omenirii vaccinul antirabic. Savantul francez Louis Pasteur l-a folosit pe pacientul Joseph Meister, un băiat care a fost mușcat de un câine turbat.

1923 S-a născut, la București, Constantin Bălăceanu-Stolnici. Acesta este un om de știință român, medic neurolog, profesor de Neuropsihologie și Anatomie a Sistemului nervos, membru de onoare al Academiei Române, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România și al Academiei de Științe Medicale din România. Totodată, Constantin Bălăceanu-Stolnici este și director de onoare al Institutului de Antropologie „Fr. I. Rainer” al Academiei Române și președintele de onoare al Societății Academice de Antropologie.

1971 A murit Louis Armstrong. În decursul vieții, acesta a fost un muzician, trompetist, compozitor și cântăreț de jazz. El a fost considerat unul din exponenții cei mai reprezentativi ai „stilului New Orleans” în muzica de jazz practicată în Chicago în jurul anilor 1920 – 1930.

2012 Președintele României în funcție la acea dată, Traian Băsescu, a fost suspendat din funcție de parlamentarii din cadrul celor două camere reunite ale Legislativului cu 256 voturi pentru. Drept urmare, a fost făcut un referendum, iar prezența la vot a fost de 46,24% din populația cu drept de vot. Astfel, rezultatul a fost invalidat deoarece nu a întrunit cvorumul necesar.

Foto: Pexels.com și Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot