Ce s-ar întâmpla dacă 7 miliarde de oameni ar sări în același timp?

04.05.2018
Ce s-ar întâmpla dacă 7 miliarde de oameni ar sări în același timp?

Suntem din ce în ce mai mulți. Populația Pământului este într-o continuă creștere. În luna iulie a anului 2015 populația globului pământesc era de 7.3 miliarde de oameni. Conform specialiștilor, în 2040 vom fi 9 miliarde.

În prezent, populația Terrei este de 10 ori mai numeroasă decât se întâmpla acum 400 de ani. În România, populația era în 2016 de 19,7 milioane de locuitori. Suntem atât de mulți pe Glob încât e greu să nu ne întrebăm: ce s-ar întâmpla dacă cei 7 miliarde de oameni ar sări în același timp?

Pentru ca această săritură să fie de efect, ar trebui ca toți cei 7 miliarde de oameni să se afle simultan, în același loc. Practic, e imposibil, dar imaginația noastră nu are limite.

Există un buton roșu care poate declanșa un război nuclear?

Astrofizicianul Paul Sutter de la Universitatea de Stat din Ohio și fizicianul Mark Boslough de la Sandia National Laboratories susțin că cei 7 miliarde ar avea loc, e drept, îngrămădiți, pe străzile din New York, un oraș cu o suprafață de 789 km². Indivizii ar fi instruiți să sară într-un picior în mod simultan. Se pare că la aterizare, energia pe care ar putea să o degaje oamenii ar fi incredibilă. Conform oamenilor de știință, sunetul produs ar fi de aproximativ 200 de decibeli (cel mai amplu sunet produs vreodată pe Pământ) și ar sparge aproape toate timpanele participanților. Pentru a compara, un motor cu reacție produce 150 de decibeli, iar limita la care rezistă timpanul uman este de 120 de decibeli.

Mai mult, pământul s-ar cutremura, iar dacă săritura ar fi în apropierea coastei s-ar produce valuri tsunami mari de peste 100 de metri. Săritura tuturor oamenilor de pe Terra ar putea duce la un cutremur care se încadrează în intervalul de magnitudine de 4-8 pe scara Richter. Ipotetic, o săritură într-un picior ar putea distruge căi ferate, clădiri și poduri. Totuși, oamenii de știință spun că efectele nu ar fi resimțite în spațiul cosmic.

Saritura

Foto: pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot