Ce să faci ca să plătești mai puțin la gaze?

23.10.2023
Ce să faci ca să plătești mai puțin la gaze?

Odată cu venirea sezonului rece românii au o mare problemă pe cap, facturile mari la căldură. Prețul la gaze a crescut foarte mult și cetățenii încearcă să facă economie, astfel încât să nu aibă probleme cu plata facturilor. Trebuie precizat că există câteva trucuri care vă pot ajuta să nu pierdeți căldura din casă și, în felul acesta, să economisiți din bani.

Trucuri pentru a economisi factura la gaze

1. Izolează corespunzător casa: Una dintre cele mai eficiente modalități de a reduce costurile de încălzire este izolarea corespunzătoare a casei. Verifică ferestrele, ușile, acoperișul și pereții pentru a te asigura că sunt bine izolați, astfel încât să rețină căldura și să prevină pătrunderea aerului rece în interior. Poți utiliza bandă adezivă sau un silicon pentru a acoperi astfel de zone.

2. Întreține sistemul de încălzire: Asigură-te că sistemul tău de încălzire merge eficient și este în stare bună de funcționare. Curăță și întreține regulat centrala termică sau sistemul de încălzire pe gaz pentru a asigura o funcționare corespunzătoare.

3. Investește într-un termostat inteligent: Un termostat programabil sau unul inteligent îți permite să setezi temperatura să scadă atunci când nu ești acasă sau când dormi, reducând astfel consumul de gaz.

4. Setează o temperatură confortabilă: Setează termostatul la o temperatură confortabilă, dar nu exagerat de ridicată. Fiecare grad în plus poate crește factura de gaz. Poți purta haine mai groase, în casă, pentru a menține confortul termic.

5. Aerisește casa: Asigură-te că aerisești casa regulat, dar nu lăsa ferestrele deschise prea mult timp, în perioada iernii. Acest lucru ajută la menținerea calității aerului, dar și la economisirea de gaz.

6. Optează pentru o încălzire zonală: Dacă poți, investește într-un sistem de încălzire zonală care îți permite să încălzești doar acele camere pe care le folosești în mod regulat, în loc să încălzești întreaga casă.

7. Folosește aurse alternative de căldură: Poți utiliza surse alternative de căldură, cum ar fi un șemineu sau un radiator electric portabil, în camerele pe care le folosești cel mai des, pentru a reduce necesitatea folosirii sistemului central de încălzire pe gaz.

8. Monitorizează consumul: Urmărește-ți consumul de gaz și fii atent la orice schimbări neobișnuite. Acest lucru te poate ajuta să identifici eventualele scurgeri de gaz sau să optimizezi utilizarea acestuia.

9. Compară ofertele de furnizare a gazului: Compară ofertele de furnizare a gazului natural și alege furnizorul care îți oferă cel mai bun tarif pentru nevoile tale.

Iată, așadar nouă lucruri simple care te pot ajuta să economisești factura la gaz, pe timpul iernii. Bineînțeles că unele trucuri se pot adapta nevoilor tale personale și a mediului înconjurător.

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot