Ce se întâmplă dacă nu plătești factura la gaze?

31.03.2018
Ce se întâmplă dacă nu plătești factura la gaze?

Pentru unii dintre noi, facturile sunt o adevărată povară. Nu toți românii își permit să plătească datoriile la zi, iar una dintre cele mai scumpe este factura la gaze. Totuși, ce se întâmplă dacă nu plătești gazele?

Conform site-ului engie.ro  (cel mai mare distribuitor de gaze naturale din România), în cazul în care cel ce nu a plătit factura până la data scadentă este persoană fizică, aceasta mai are la dispoziție 15 zile până în momentul în care se deconectează instalaţia. Pentru a reconecta instalaţia la reţea trebuie plătit un tarfi ce variază între 201 și 338 de lei, în funcție de tipul de abonament.

Cine a fost, de fapt, „Noroc”? De ce nu e bine să zicem „Hai, noroc!”

Reluarea furnizării de gaze naturale este realizată în maxim 24 de ore de la data la care se plătește suma restantă. Reconectarea ar urma să fie efectuată de operatorul de distribuţie doar în prezenţa abonatului şi numai cu acordul acestuia.

România și rezerva de gaze naturale

Conform statisticilor, țara noastră are cea mai mare piață de gaze naturale din Europa Centrală și a fost primul stat din zonă care a utilizat gazele naturale în scopuri industriale. Astfel, România are rezerve de gaze naturale dovedite de 100 miliarde metri cubi.

De unde vine expresia „o întorci ca la Ploiești”?

Cea mai mare parte a resurselor de gaze naturale ale României sunt situate în Transilvania, Moldova, Muntenia și Marea Neagră, cu aproximativ 75% din ele aflânduse în Transilvania, în special în județele Mureș și Sibiu.

Cel mai mare câmp de gaze naturale din România se află la Deleni și a fost descoperit în anul 1912. Acesta se află între comuna Băgaciu și județul Mureș și are rezerve dovedite de 85 miliarde metri cubi.

„Decât” sau „doar”? Când folosim „decât” și când folosim „doar”?

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum era viața nobililor/boierilor români de odinioară? Câte feluri de mâncare serveau la o masă și ce era considerat „delicatesă”?
Cum era viața nobililor/boierilor români de odinioară? Câte feluri de mâncare serveau la o masă și ce era considerat „delicatesă”?
Încă din cele mai vechi timpuri au existat clase sociale și nici spațiul carpato-danubiano-pontic nu a făcut excepție. Sute de ani, nobilii au dus o viață diferită de cea a românilor de... citește tot
Trump: „100% vom avea Groenlanda”
Trump: „100% vom avea Groenlanda”
Donald Trump a pus lumea pe jar cu noi declarații. Actualul președinte al Statelor Unite ale Americii a declarat că își dorește pentru țara sa Groenlanda, deși danezii i-au spus că cea mai... citește tot
Care coduri bonus sunt cele mai avantajoase pentru jucători
Care coduri bonus sunt cele mai avantajoase pentru jucători
La momentul actual, cazinourile din mediul online continuă să crească în popularitate în rândul jucătorilor, venind în întâmpinarea acestora cu diverse beneficii. Pe lângă avantajele deja... citește tot