Nimeni nu este etern și cu cât ai mai mulți ani, cu atât pare că sfârșitul este din ce în ce mai aproape. Acesta este și cazul Reginei Elisabeta a II-a, a cărei dispariție ar putea schimba definitiv multe lucruri în Regatul Unit al Marii Britanii.
Regina Elisabeta a II-a are 92 de ani și este pe tron din anul 1952. Există câteva lucruri care se vor întâmpla cu certitudine după trecerea în neființă a Alteței sale Regale.
Astfel, imediat după moartea Reginei Elisabeta a II-a, Marea Britanie va intra într-o perioadă de doliu ce va dura 12 zile. Potrivit cotidianului Mirror, secretarul personal al Reginei, Sir Cristopher Geidt, va fi cel care va da vestea morții ei.
În cazul în care decesul se va produce în urma unei suferințe și va fi un moment așteptat, Familia Regală se va pregăti din timp. Va ști cu exactitate cum se vor desfășura funeraliile și unde va fi înmormântată Regina.
Imediat după deces, Prințul Charles va deveni Rege, își va schimba numele, iar versurile imnului național vor fi schimbate, de asemenea. În perioada următoare și bancnotele cu chipul reginei se vor schimba. În lunga listă de schimbări intră și pașapoartele și ștampilele care vor fi trecute din „numele Reginei” în „numele Regelui”.
Totodată, la ceremonia de înmormântare vor participa toți marii lideri ai lumii. La posturile de televiziune din Regat nu se va mai difuza nicio emisiune de divertisment. De asemenea, la radio se vor putea asculta doar melodii triste.
Regina Elisabeta a II-a este regina a șaisprezece state suverane, cunoscute sub numele de Commonwealth. Acestea sunt: Regatul Unit, Australia, Canada, Noua Zeelandă, Jamaica, Barbados, Bahamas, Grenada, Papua Noua Guinee, Insulele Solomon, Tuvalu, Sfânta Lucia, Sfântul Vicențiu și Grenadine, Antigua și Barbuda, Belize și Sfântul Kitts și Nevis. Regina a urcat pe tron pe 6 februarie 1952 și este cel mai longeviv monarh din istorie.
Au voie să reacționeze soldații din Garda Regală în timpul serviciului?