Ce spun oficialii Coca-Cola despre zvonul că băutura din România nu are același gust ca cea din Occident?

21.07.2018
Ce spun oficialii Coca-Cola despre zvonul că băutura din România nu are același gust ca cea din Occident?

În România, Coca-Cola se vinde ca pâine caldă. Sau mai bine. Totuși, pe piață există voci care afirmă că gustul băuturii carbogazoase fabricate la noi diferă de cel de pe piețele din Occident. Shtiu.ro a aflat poziția Coca-Cola cu privire la aceste zvonuri.

Ce gust are Coca-Cola în România?

Coca-Cola HBC România, liderul pieţei de băuturi răcoritoare din România, a avut în anul 2016 vânzări de peste 950 de milioane de litri (167 mil. de navete). Totuși, este adevărat faptul că gustul băuturii de la noi este inferior celui din alte țări? Ce spun oficialii Coca-Cola?

Este adevărat că produsele „originale” destinate Europei de Est sunt de proastă calitate?

„Prioritatea companiei Coca-Cola este aceea de a oferi băuturi de calitate și sigure pentru consum, având mereu în vedere preferințele consumatorilor. Chiar dacă unele rețete pot fi adaptate în funcție de condițiile locale, folosim întotdeauna ingrediente de înaltă calitate ce respectă standardele impuse de legislația locală”, a spus conducerea Coca-Cola HBC România pentru shtiu.ro.

Mai marii firmei de băuturi carbogazoase au adăugat:

„Spre exemplu, în ceea ce priveste bautura Coca-Cola, concentratul este identic în toate țările, existând însă particularități pentru fiecare zonă în funcție de îndulcitorul folosit sau de apă. În unele țări din Europa îndulcitorul folosit este zahărul de masă, în timp ce în altele este folosit siropul de fructoza-glucoză, care este un îndulcitor obținut din porumb, cu aproape acelasi număr de calorii ca zaharoza și care este metabolizat într-un mod similar de către corpul nostru. Apa folosită este extrasă de la foarte mare adâncime și este tratată conform reglementarilor europene, pentru a fi adusă în parametrii fizico chimici și microbiologici stabiliti. Proporțiile sărurilor minerale din apa pot varia în limitele stabilite de lege, în funcție de sursa lor si pot genera diferente foarte usoare de gust. În functie de sensibilitatea fiecaruia la arome, se pot astfel sesiza particularitati pentru produse provenite din țări diferite”.

Cu alte cuvinte, e corect zvonul potrivit căruia gustul băuturii poate să difere de la un stat la altul. Totuși, se pare că producătorul se adaptează la cerințele fiecărei piețe. În țara noastră, Coca-Cola HBC deţine trei fabrici, la Ploieşti, Vatra Dornei şi Timişoara şi este liderul pieţei de băuturi.

Rețeta Coca-Cola este cunoscută doar de doi oameni?

Fabrica Coca Cola din Timișoara
Fabrica Coca-Cola din Timișoara
Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot