Bucătăria italiană este una dintre cele mai cunoscute de pe glob. Italienii sunt un popor gurmand care se delectează cu adevărate delicatese. Pizza, pastele sau fripturile specifice fac din Italia una dintre cele mai apreciate țări din punct de vedere culinar. Într-o anumită regiune din Peninsulă se mănâncă arrosticini. Ce sunt, de fapt, arrosticini și cum se prepară?
Povestea arrosticinilor (frigărui din carne de berbecuț) a început în regiunea italiană Abruzzo. Legenda spune că prepararea arrosticinilor a început în anii ’30, când doi ciobani au pus pe bețe carnea veche de berbecuț tăiată în cubulețe pentru a nu o arunca.
De unde vine denumirea de Italia?
De ani buni, în regiunea Abruzzo (la est de Roma) se consumă aceste frigărui delicioase care au început să fie vândute și la noi în țară. În mod clar, acum, arrosticini se prepară cu carne proaspătă. În Italia, prețul unei bucăți la restaurant este în jur de 50 de eurocenți.
De fapt, aceștia sunt cuburi de carne de aproximativ 1 cm așezate pe un băț lung de maxim 20 de cm, asemeni frigăruilor. Carnea nu trebuie să fie foarte slabă, dar nici extrem de grasă. Pentru ca gustul să fie deosebit, se recomandă frigerea arrosticinilor pe cărbuni. Aceștia se condimeantează doar cu sare de mare și se consumă cu pâine de casă prăjită și unsă cu ulei de măsline. O porție are în jur de 10 frigărui.
Arrosticini originari din Abruzzo și-au câștigat în 2016 locul în categoria produsele alimentare tradiționale italiene.
Curiozități despre Italia: