Ce sunt Gnocchi? Cum se prepară Gnocchi de cartofi?
Gnocchi (pronunțat NYOW-kee) sunt paste italiene, dintre care cel mai frecvent este gnocchi clasic de cartof (Gnocchi di patate). Sunt făcute din piure de cartofi, făină și ouă.
Unele rețete de gnocchi adaugă ricotta în aluat. „Gnocchi” este pluralul pentru „gnoccho”. Îl auzi foarte rar pentru că, nu-i așa, cine poate mânca doar unul?
Una dintre cele mai populare rețete de gnocchi de casă are doar trei ingrediente: cartofi fierți, făină și ou.
Cum se prepară Gnocchi de cartofi?
- Pentru cele mai bune rezultate, utilizați un cartof cu amidon, de obicei sunt cartofii pe care îi găsiți în supermarket cu specificația „cartof de copt/fiert”.
- Puteți găti cartoful prin fierbere sau coacere; asigurați-vă că lăsați aburul să iasă din piure după aceea, astfel încât aluatul dumneavostră de gnocchi să nu fie umed.
- Cantitatea de făină pe care o folosiți depinde de cantitatea de apă pe care o absoarbe cartoful în timpul gătitului: fierberea absoarbe cel mai mult și coacerea sau microundele absorb cel mai puțin. Aluatul ar trebui să fie uscat la atingere, dar să fie compact.
- Evitați supraalimentarea aluatului.
- Tăiați aluatul în sferturi și rotiți fiecare sfert în „șerpi” cu palmele, mai degrabă decât cu vârful degetelor.
- Tăiați „șerpii” în bucăți de aproximativ 2 cm. Rulați fiecare piesă pe spatele unei furculițe pentru a-i cresta.
- Gătiți gnocchi până când se ridică și plutesc. Îndepărtați cu o lingură, lăsați să se scurgă și serviți.
Care este cel mai bun sos pentru gnocchi?
Există nenumărate rețete pentru gnocchi, deci este dificil de spus care dintre acestea sunt cele mai gustoase. Datorită formei lor, cochilii mici cu onduleuri, gnocchi sunt deosebit de buni dacă sunt servite cu sosuri groase, dar sunt, de asemenea, delicioase, doar stropite cu generozitate cu unt și puțină salvie sau cu un sos cremos de gorgonzola.
Gnocchi primavera sunt făcute cu gnocchi de cartofi și legume de primăvară, cum ar fi sparanghel sau mazăre, dar puteți adăuga, de asemenea, dovlecei, broccoli și alte legume.
Gnocchi sorrentina sunt gnocchi copți în sos gros de roșii și acoperiți cu brânză, de obicei mozzarella.
Gnocchi Bolognese sunt, așa cum sugerează și numele, gnocchi într-un sos bogat cu carne bologneză.
Ce sunt Gnocchi Romani?
Spre deosebire de gnocchi de cartofi, gnocchi romani (Gnocchi alla romana) , se fac cu griș în loc de cartofi și făină, de aceea sunt numiți și gnocchi de gris.
Gnocchi romani au o formă diferită de gnocchi de cartofi. Similar cu mămăliga, aluatul gătit, odată răcit și fermificat, este feliat în rondele sau tăiat cu un tăietor rotund pentru biscuiți, apoi stratificat într-un vas de copt și copt cu unt, gălbenușuri de ou și parmezan.
Foto: Pexels.com