Hemoroizii sunt niște dilatații venoase, la fel ca și varicele, însă la nivelul canalului anal. Aceștia devin o problemă atunci când se inflamează foarte rău, deoarece duc la dureri mari. Indiferent că sunt interni sau externi, hemoroizi reprezintă o problemă de sănătate și trebuie consultat un medic specialist.
Aproximativ 80% din populația planetei suferă mai devreme sau mai târziu de hemoroizi. Potrivit specialiștilor în sănătate, majoritatea persoanele care trec de 50 de ani au hemoroizi. Inflamarea acestora face ca de multe ori scaunul să fie însoțit de sânge.
Printre cauzele care duc la inflamarea venoasă în zona anusului se numără: constipația cronică, alimentația dezechilibrată, sedentarismul, consumul redus de lichide, dieta săracă în fibre, dar și consumul peste moderație de alcool.
Hemoroizii pot fi de trei tipuri: interni, externi și trombozați. Hemoroizii interni nu sunt dureroși, însă în timpul scaunului pot duce la sângerări. Hemoroizii externi apar în jurul pielii din zona anusului și sunt dureroși. De asemenea, și aceștia pot provoca sângerări în timpul scaunului, precum și dureri în timpul defecării. Hemoroizi trombozați sunt cei care formează cheaguri de sânge în interiorul umflăturilor.
Pentru o tratare corectă a bolii hemoroidale este nevoie de o investigație specifică din partea doctorului pentru a vedea stadiul inflamațiilor. Așadar, este nevoie de o examinare a canalului anal, precum și a rectului inferior.
Potrivit specialiștilor în sănătate, cea mai bună metodă de verificare a hemoroizilor este colonoscopia, care verifică întregul colon. Tratamentul pentru hemoroizi se dă în funcție de stadiul lor de dezvoltare. Astfel, există trei moduri de a trata hemoroizii:
Așa cum spuneam mai sus, hemoroizii pot avea diferite stadii de dezvoltare, iar tratamentul poate fi stabilit doar de un medic specialist.
Foto: sfatulparintilor.ro