Ce sunt homarii? Cum se mănâncă homarii?

02.11.2022
Ce sunt homarii? Cum se mănâncă homarii?

Homarii fac parte din familia Nephropidae și sunt niște crustacee decapode marine și sunt considerate niște delicatese. Homarii se aseamănă cu creveții, însă sunt mult mai mari, și la fel ca și aceștia din urmă sunt comestibili. Aceste viețuitoare au sângele albastru deschis și se hrănesc cu pești vii, moluște mici, nevertebrate și vegetație marină.

În lume există 80 – 90 de specii de homari, grupați în 15 tipuri diferite. Dintre aceștia două specii sunt mai importante:

Cum să mănânci homar fără să te murdărești?

Homarul este considerat o delicatesă în bucătăriile din întreaga lume și, de aceea, în restaurante acesta costă atât de mult. Fie că îl prepari acasă sau îl servești, în oraș, la restaurant, homarul este mai dificil de consumat decât un preparat obișnuit.

În primul rând ai nevoie de instrumente specifice pentru a te putea descurca, precum:

Așadar, după ce te asiguri că ai aceste instrumente te poți apuca de mâncat. Homarul se servește cu pâine caldă, unt și usturoi. Carnea de la coadă este descoperită, așa că poate fi scoasă ușor cu furculița și mâncată. Carapacea cleștilor de la homar este spartă cu instrumentul de mai sus, iar carnea se absoarbe efectiv din carapace. Ceea ce mai rămâne este scos cu degetele sau cu furculița.

Acolo unde homarul a fost servit întreg și nu s-au oferit clești pentru spargerea carapacei, situația poate fi rezolvată în felul următor. Potrivit bonduelle.ro, se ține cu o mână carapacea pe farfurie și cu a doua mână se separă corpul de picioare. După ce acest procedeu a fost efectuat, se ia fiecare bucată în parte și se suge conținutul. Acolo unde este posibil, se ia bucata de carne în furculiță și se dă prin unt sau prin sosul cu usturoi. Carapecele goale se depun într-un castron prevăzut în acest scop. La sfârşitul mesei se primește un bol cu apă fierbinte şi felii de lămâie, pentru a te curăța pe mâini.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot