Trigliceridele sunt considerate grăsimile care circulă prin sânge și sunt stocate în diferite țesuturi. Organismul uman este unul destul de fragil, astfel că alimentația trebuie să fie cât mai sănătoasă și naturală. Asadar, atunci când o persoană consumă mai multe calorii decât are nevoie corpul acestea sunt transformate în trigliceride și stocate în celule grase.
Cu alte cuvinte, se poate spune că trigliceridele sunt grăsimile lipide. Potrivit specialiștilor în sănătate, orice valoare peste 150 miligrame per decilitru (mg/dl) reprezintă un risc pentru sănătatea organismului uman. Drept urmare, pot apărea bolile cardiovasculare și accidentele cerebrale. Dacă valorile trigliceridelor depășesc 500 mg/dl se poate declanșa pancreatita (inflamare a pancreasului).
Atunci când nivelul trigliceridelor din organism este ridicat, trebuie consultat un medic. Tratamentul prescris va fi unul pe bază de statină, care va reduce în principal colesterolul rău, însă va ajuta și la scăderea trigliceridelor.
Totodată, o persoană care are valorile ridicate de trigliceride își poate schimba stilul de viață și poate opta pentru o alimentație mai sănătoasă și mai multă mișcare. Exercițiile aerobice, precum și evitarea anumitor alimente poate ajuta la scăderea trigliceridelor din sânge.
O persoană care are trigliceridele ridicate trebuie să aibă grijă ce mănâncă, pentru a evita problemele cardiace, accidentele vasculare cerebrale sau chiar pancreatita. Astfel, din alimentație trebuie să dispară legumele bogate în amidon, precum mazărea și porumbul. De asemenea, trebuie limitat consumul de fructe la maxim două, trei pe zi.
Alcoolul are un conținut ridicat de calorii și este indicat să nu mai fie consumat. Pastele făinoase, băuturile dulci, produsele de patiserie, untul sau margarina, precum și carnea pot duce la creșterea valorilor de trigliceride din sânge.
În concluzie, trigliceridele trebuie menținute în valori normale pentru a nu avea probleme grave de sănătate. Este indicat ca pentru orice schimbare negativă din organismul uman să consultați un medic specialist.
Foto: Pexels.com