Ce tip de material absoarbe eficient transpirația?
Sezonul cald nu este plăcut pentru toată lumea. Soarele arzător provoacă cea mai neplăcută senzație a verii, transpirația. Unii oameni asudează mai mult, alții mai puțin, însă aceasta este omniprezentă. De aceea, trebuie să fim foarte atenți ce tip de haine purtăm pentru a nu trezi ochii curioșilor. Ce material absoarbe cel mai bine transpirația?
Ce material ține transpirația departe?
Vara nu înseamnă doar concedii și ieșiri la terase. Disconfortul căldurii vine cu transpirația, care poate fi de multe ori deranjantă. De aceea, companiile care produc haine vin întotdeauna cu sugestii despre modul în care ar trebui să ne îmbrăcăm, dar ne prezintă și cele mai eficiente materiale.
În războiul sexelor, femeile pot jongla căldura, purtând diferite rochițe, fustițe etc. Cu toate acestea, bărbații nu pot scăpa de pantaloni, fie ei și scurți. Specialiștii sugerează că hainele pe care le purtăm trebuie să ii permită corpului să respire. Astfel că, materiale precum cele din bambus, bumbac sau lyoncell sunt cele mai potrivite. Fibrele de bambus sunt rezistente în timp și sunt antibacteriene, hipoalergice și au rol dezodorizant. Lyoncellul este produs cu ajutorul regenerării celulozei și este foarte bun pe timpul verii.
Este importantă evitarea hainelor care sunt produse din nailon, acryl, poliester sau vinyl. Acestea sunt fibre sintetice care fac corpul să transpire excesiv. De aceea, este nevoie să ținem cont de câteva sfaturi:
- Este important să fie alese doar deodorante și antiperspirante care asigură un grad maxim de protecție.
- Păstrarea unui regim alimentar echilibrat, bogat în fructe și legume. Consumul a cel puțin 2 litri de apă pe zi.
- Renunțarea la cafea, cola și alcool și înlocuirea alimentelor picante.
Negru atrage căldura, mit sau realitate?
De câte ori nu ne-am lovit de această întrebare, dacă negru atrage căldura. Trebuie precizat că lumina și căldura sunt tipuri diferite de energie. Un obiect negru absoarbe lungimile de undă, transformându-le în căldură.
Pe de altă parte, albul reflectă lungimile de undă, făcând ca temperatura obiectului să nu se schimbe semnificativ.
Foto: Depositphotos.com