Ce trebuie să faci dacă iese fum de sub capota mașinii?

06.02.2023
Ce trebuie să faci dacă iese fum de sub capota mașinii?

Mașina este cel mai comun mijloc de transport pe care omul îl folosește. Cu ajutorul ei, miliarde de oameni se deplasează zilnic la muncă și înapoi. Problema intervine în momentul în care ne trezim că mașina nu mai funcționează corespunzător și începe să scoată fum de sub capotă. Ce trebuie să facă o persoană în momentul în care iese fum de sub capota mașinii? Ce trebuie să faci dacă mașina ia foc?

Ce trebuie să faci dacă iese fum de sub capota mașinii?

fum

Foarte mulți conducători se confruntă zilnic cu probleme la automobilele lor. Una dintre cele mai grave este fumul care iese de sub capotă. Acest lucru duce inevitabil la incapacitatea de a mai funcționa corespunzător. Efectul apare la supraîncălzirea pieselor în mișcare și, ulterior, prin contractul cu diverse lichide ale motorului. Fumul alb este cel mai comun tip de fum și apare, de multe ori, sub formă nepericuloasă când motorul este în supraîncălzire.

Cel mai periculos tip de fum este cel negru. Acesta necesită atenție imediată și nu trebuie asumat niciun risc. Printre cele mai comune cauze ale fumului negru sunt: defectarea supapei, deteriorarea totală a sistemului de combustibil sau insuficiența de senzori electronici.

În cazul în care mașina a luat foc, cel mai important lucru este ca persoana în cauză să nu intre în panică și să iasă din mașină. Toate autovehiculele sunt obligate prin lege să fie dotate cu stingătoare, ca în cazul unui incendiu, să se poată acționa rapid asupra focului.

La cât timp trebuie verificată mașina?

Perioada de timp la care trebuie făcută revizia mașinii depinde foarte mult de recomandările producătorilor. În funcție de componentele automobilului, aceasta va fi făcută la un număr de kilometri sau la o perioadă timp.

În cazul unui autoturism nou, este obligatoriu să se respecte termenii dați de producător în cazul revizie. În caz contrar, garanția mașinii se pierde.

În general, revizia se face o dată la 10.000 – 15.000 kilometru, ori cel mult la un an în cazul în care mașina este folosită intens. Verificarea autovehiculului poate duce la câteva modificări necesare: schimbarea filtrelor, verificarea sistemului de climatizare, verificarea plăcuțelor de frână, verificarea sistemului de direcție și a sistemului de iluminare.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot