Cele 7 minuni ale lumii moderne

de: Ion Sebastian
21 01. 2021
432719

Cele 7 minuni ale lumii au luat naștere în urma efectuării unui top, a celor mai impunătoare clădiri din lume. Cu timpul, din cauza diferitelor catastrofe naturale, majoritatea dintre ele fie au rămas niște ruine fie au fost distruse cu totul.

Cele 7 minuni ale lumii antice

Cele 7 minuni ale lumii antice erau: Statuia lui Zeus, Piramida lui Kheops, Farul din Alexandria, Colosul din Rhodos, Grădinile suspendate ale Babilonului, Templul lui Artemis și Mausoleul din Helicarnassos.

Dintre toate aceste minuni ale lumii, numai Piramida lui Kheops a fost singura care a supraviețuit. Piramida se află în Egipt, aproape de Cairo și este cea mai veche dintre toate minunile lumii. Timp de aproape 4.000 de ani, marea piramidă a fost cel mai înalt monument antic din lume.

Cele 7 minuni ale lumii moderne

În ultimii ani, mai multe construcții care au fost selectate ca fiind cele 7 minuni ale lumii moderne astfel:

Marele Zid Chinezesc, unul dintre cele mai mari falnice minuni ale lumii, cu o lungime de peste 6,700 de kilometri, de la estul la vestul Chinei și inclus în UNESCO pe lista Patrimoniului Mondial.

Orașul Petra, sculptat în piatră roșie, reprezintă „cartea de vizită” a Iordaniei. Acesta este unul dintre cele mai  celebre și mai vizitate situri arheologice din lume datorită templelor săpate direct în piatră.

Statuia lui Iisus Mântuitorul din Rio de Janeiro. Cu o înăltime de 710 metri, statuia lui Hristos se afla deasupra orașului Rio de Janeiro. Chipul lui Iisus a fost sculptat de un român.

Orașul Machu Picchu, este un străveci sat incaș, ruinele sale datând din cele mai vechi timpuri. Locația fiind și una sacră pentru civilizațiile din trecut.

Piramida Chichen Itza, situată în Mexic, denumită și ”lăcașul zeilor”, este un uriaș sit arheologic construit de către mayași, care se află în partea nordică a peninsulei Yucatan, Mexic.

Coloseumul de la Roma, unul dintre cele mai impresionante locuri ale Imperiului Roman. În trecut, în Coloseum, aveau loc bătălii între gladiatori, dar și între oameni și animale.

Templul Taj Mahal este una dintre cele mai minunate construcții din India mulțumită arhitecturii sale. Pentru a duce la bun sfârșit lucrarea, timp de 22 de ani au muncit peste 20.000 de lucratori. Ulterior templul a fost decorat cu diverse pietre prețioase de prin toate colțurile lumii: safire, agate, ametiste, pere, malachit și coral.