Cele mai întâlnite întrebări la interviurile de angajare

06.05.2022
Cele mai întâlnite întrebări la interviurile de angajare

Mulți dintre cei care sunt în căutarea unui nou loc de muncă au de trecut un prim test. Aceștia trebuie să participe la interviurile de angajare răspunzând la câteva întrebări care sunt adresate de către recrutor pentru a construi un profil al viitorului coleg.

Deoarece aceste întrebări de interviu sunt atât de frecvente, angajatorii sau cei de la resurse umane vor aștepta de la candidați să le poată răspundă fără probleme și fără ezitare.

Întrebările frecvente la interviurile de angajare

Una dintre cele mai importante părți ale pregătirii interviului este pregătirea de a răspunde eficient la întrebările pe care angajatorii le pun de obicei. În astfel de întâlniri nu este vorba despre furnizarea unor răspunsuri corecte, ci mai mult despre experiența, abilitățile și interesele candidatului. Iată câteva exemple.

„Spune-mi despre tine”

Aceasta este una dintre primele întrebări care probabil se vor pune. Candidatul trebuie sp fie pregătit să vorbească despre el și de ce este candidatul ideal pentru jobul vacant. Intervievatorul vrea să știe de ce este o persoană potrivită pentru post.

Ideale sunt răspunsurile despre propria persoană fără a oferi prea multe sau prea puține informații personale. Candidatul poate începe prin a împărtăși unele dintre interesele și experiențele personale care nu au legătură directă cu munca, cum ar fi un hobby preferat sau o scurtă descriere a locului în care a crescut, a educației și a ceea ce îl motivează.

„De ce ești cea mai bună persoană pentru job?”

Ești cel mai bun candidat pentru job? Managerul de angajare vrea să știe dacă participantul la interviu are toate calificările necesare. Acesta trebuie să fie pregătit să explice de ce este solicitantul care ar trebui angajat.

Răspunsul oferit ar trebui dat ca un argument de vânzare încrezător, concis și concentrat, care să explice ce are de oferit și de ce ar trebui să obțină postul. Acesta este un moment bun pentru a revizui calificările și cerințele din lista de locuri de muncă, astfel încât să poată crea un răspuns care să se alinieze cu ceea ce caută intervievatorul.

„De ce îți părăsești (sau ți-ai părăsit) locul de muncă?”

Candidatul trebuie să fie pregătit cu un răspuns la această întrebare. Va trebui să ofere un răspuns sincer și care să reflecte circumstanțele specifice, dar care să fie pozitiv. Chiar dacă renunță în circumstanțe dificile, acum nu este cel mai bun moment pentru a împărtăși ceea ce ar putea fi interpretat ca fiind prea multe informații cu intervievatorul.

Intervievatorul vrea să știe de ce viitorul posibil coleg a părăsit locul de muncă și de ce vrea să lucrezi pentru compania lor. Când este întrebat despre motivul pentru care trece de la poziția actuală, acesta trebuie să fie direct și concentrat pe viitor, mai ales dacă plecarea nu a fost în cele mai bune circumstanțe.

„Care sunt punctele forte ale tale?”

Aceasta este una dintre întrebările pe care angajatorii le pun aproape întotdeauna pentru a determina cât de calificat este un candidat pentru poziție. Când este întrebat despre punctele forte ale sale, este important să discute despre atributele care îl califică pentru acel loc de muncă specific și care îl vor diferenția de alți candidați.

„Care este cea mai mare slăbiciune a ta?”

O altă întrebare tipică pe care o vor pune intervievatorii este despre punctele slabe. Recomandarea este ca răspunsurile să se învârtă în jurul aspectelor pozitive ale abilităților ca angajat, transformând aparentele „slăbiciuni” în puncte forte.

Această întrebare este o oportunitate de a-i arăta managerului de angajare că persoana din fața lui este calificată pentru job. Pe lângă faptul că învață dacă are acreditările potrivite, managerul de angajare vrea să știe dacă poate face față provocărilor și poate învăța sarcini noi.

„Care sunt așteptările salariale?”

Întrebările despre bani sunt întotdeauna dificil de răspuns. Toți oamenii ar trebui să știe să-și valorizeze corect abilitățile și să nu se „vândă” prea ieftin, dar nici să nu se supraevalueze. În unele locații, angajatorilor le este interzis prin lege să pună întrebări despre istoricul salariilor, dar pot întreba care sunt așteptările salariale.

Este ideală o mică cercetare înainte de întâlnire, astfel încât persoana intervievată să fie pregătită să spună o sumă sau un interval salarial dacă i se cere. Există mai multe calculatoare de salariu online gratuite care pot oferi o estimare rezonabilă în funcție de titlul postului, angajator, experiență, abilități și locație.

Foto: depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot