Cine a fost scriitorul care mergea la SPA-uri pentru nudiști dar nu se dezbrăca complet?

03.04.2020
Cine a fost scriitorul care mergea la SPA-uri pentru nudiști dar nu se dezbrăca complet?

Scriitorii au fost și vor fi printre cei mai comentați oameni. Viața lor intimă a fost o adevărată enigmă pentru cei care le citeau operele. Și pentru că aveau acces la o viață diferită de a „muritorilor de rând”, autorii ascundeau diferite obiceiuri, unele dintre ele mai puțin ortodoxe.

Unul dintre cei mai celebri scriitori europeni a fost Franz Kafka, un scriitor de limbă germană, evreu originar din Praga. Acesta a fost un reprezentant de seamă al expresionismului și suprarealismului.

Chiar dacă a murit la numai 40 de ani, Kafka și-a trăit viața din plin. Autorul unor romane celebre precum „Procesul”, „Castelul” sau „America”, Kafka avea o pasiune din a merge la spa-urile dedicate nudiștilor.

„Franz Kafka a făcut numeroase vizite la un spa pentru nudiști, dar a refuzat de fiecare dată să renunțe la pantaloni. Ceilalți oaspeți se refereau la el ca la ‘bărbatul în slip’, se specifică în lucrarea „Viața secretă a marilor scriitori” semnată de Robert Schnakenberg.

Kafka era totodată un client obișnuit al bordelurilor din Praga și s-a bucurat de un număr impresionant de aventuri de-o noapte cu chelnerițe, barmanițe și vânzătoare.

De ce scria Kafka doar noaptea?

Pentru că locuia într-un apartament mic, Kafka era nevoit să scrie noaptea. Se spune că începea la ora 23:00 și termina abia spre 6 dimineața. „Timpul e scurt, puterea mea e limitată, biroul e o oroare, apartamentul e zgomotos, iar dacă o viaţă plăcută nu e posibilă, atunci trebuie să te descurci prin manevre subtile”, nota Franz Kafka într-o scrisoare.

Ce și-a dorit Kafka înainte de moarte?

Înainte de moarte, Kafka i-a lăsat prietenului său Max Brod o scrisoare în care-l ruga să-i ardă toate scrierile, cu următoarele excepții: „Verdictul”, Fochistul”, „Metamorfoza”, „Colonia penitenciară”, „Un medic de țară”.

Din fericire, Brod n-a ținut cont de dorința lui Kafka, ocupându-se, mai târziu, de publicarea romanelor „Procesul”, „America” și „Castelul” care l-au făcut pe Kafka cunoscut la nivel mondial.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot