Umanitatea s-a dezvoltat sinuos, de-a lungul timpului. Au fost perioade de înflorire materială și spirituală, însă și vremuri grele unde foametea și bolile au fost la ordinea zilei. În prezent, omenirea este afectată de apariția virusului SARS-COV-2, care a demonstrat cât de firavă este sănătatea omului.
Specialiștii în sănătate au susținut că virusul a fost transmis la oameni de la lilieci, însă alții susțin că acesta a fost creat în laborator. Probabil, niciodată nu vom ști adevărul sau cel puțin în perioada următoarelor decenii.
Coincidență sau nu, umanitatea pare să fie afectată de un virus mortal o dată la fiecare 100 de ani. Cum este posibil acest lucru? Este virusul creația omului, a Divinității, a naturii sau, poate, chiar a extratereștrilor?
Potrivit datelor istorice, o dată la 100 de ani, omenirea a avut de luptat cu câte un virus care a pus viața în pericol viața semenilor noștri. Au fost vremuri în care oamenii mureau în număr foarte mare din cauza unui virus, care a afectat întreaga planetă.
În prezent, populația de pe Terra este afectată de pandemia de coronavirus. Acum 100 de ani, în 1920, lumea se confrunta cu epidemia de gripă spaniolă, debutată în 1918. Virusul a făcut între 50 de milioane și 100 milioane de victime.
Lucrurile devin și mai stranii dacă privim și mai în urmă. În anul 1820 lumea era decimată de epidemia de holeră, care a făcut numeroase victime, în special în Asia. Nu se știu câte persoane au murit la nivel mondial, însă numai în Bangkok și-au pierdut viața 30.000 de oameni.
Și cum situația nu ar fi destul de stranie, în urmă cu 300 de ani, epidemia de ciumă bubonică din Europa a distrus populația orașului francez Marseille. Aceasta a făcut 50.000 de morți în oraș și încă 50.000 în provinciile învecinate.
În mod normal totul ar fi o coincidență, însă lucrurile par a fi programate, fără ca voința omului să aibă vreun cuvânt de spus.
Acest virus ucigaș din China vine din familia coronaviridelor care include patru genuri: Alphacoronavirus, Betacoronavirus, Gammacoronavirus și Deltacoronavirus. Coronavirusurile au o formă variabilă, sferică sau ovoidală, pleomorfă, diametrul de 120-160 nm, având un înveliș extern pe care se află niște proeminențe glicoproteice, numite spicule (peplomere), foarte lungi (24 nm), pedunculate, cu extremități rotunjite, bulboase, aranjate în așa fel încât, la microscopul electronic, dau aspect de coroană solară. Acest lucru a favorizat denumirea de coronavirus. Spiculele au rolul de a se lega de receptorii celulari, favorizând infecția celulelor sensibile.
Foto: Pexels