Colierul lui Rose, de pe Titanic, a existat în realitate

30.05.2023
Colierul lui Rose, de pe Titanic, a existat în realitate

Scufundarea Titanicului a fost una dintre cele mai mari tragedii maritime din istoria omenirii. În urma naufragiului și-au pierdut viața 1.514 oameni, fiind doar 714 supraviețuitori. Despre destinul nefericit al acestora oameni s-a scris mult, iar filmul realizat de James Cameron a primit numeroase distincții cinematografice.

Povestea de dragoste dintre Jack și Rose, din filmul Titanic, a fost una epică, băiatul sacrificându-se pentru ca fata să supraviețuiască. Frumoasa domnișoară, interpretată de Kate Winslet, a purtat în timpul unor scene un colier superb, care se pare că a existat și în realitate, nu doar în concepția scenaristului.

Colierul lui Rose, de pe Titanic, a fost descoperit pe fundul oceanului

La 111 ani de la scufundarea Titanicului, oamenii au realizat o scanare digitală completă la dimensiunea pachebotului și au descoperit că medalionul lui Rose a existat în realitate. Experți care au găsit bijuteria nu au voie să o atingă, din cauza sau datorită unui acord între Marea Britanie și Statele Unite ale Americii care prevede că scafandrii nu au voie să scoată artefacte din epavă.

Colierul purtat de Rose în film avea diamantul albastru, însă în realitate nu este așa. Cu toate acestea, bijuteria este extrem de prețioasă și datorită încărcăturii istorice.

Inteligența Artificială folosită la scanarea epavei

Compania Magellan, expertă în cartografiere la mare adâncime, este cea care a descoperit colierul. Potrivit datelor oficiale, nu mai puțin de 200 de ore au fost petrecute în apele Atlanticului pentru a examina vasul scufundat. Cercetătorii au apelat și Inteligența Artificială pentru a realiza o scanare digitală cât mai completă. Drept urmare, au fost realizate peste 700.000 de imagini din fiecare unghi, astfel că s-a ajuns la o reconstrucție fidelă 3D.

Curiozități despre Titanic

Foto: ew.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot