Demachiant homemade. Cu ce să te demachiezi dacă nu ai demachiant la îndemână?

06.07.2020
Demachiant homemade. Cu ce să te demachiezi dacă nu ai demachiant la îndemână?

Suntem în plin sezon de concedii și toți ne gândim la călătorii. Deși sunt așteptate cu nerăbdare, există și o parte neplăcută, și anume bagajul de călătorie.

Cu ce să te demachiezi dacă nu ai demachiant?

Din geamantan nu trebuie să lipsească produsele de îngrijire corporală și facială, dar ce facem atunci când uităm acasă demachiantul care este atât de necesar pentru sănătatea tenului?

În primul rând, această etapă nu ar trebui să lipsească din rutina zilnică a fiecăruia dintre noi. Procesul de demachiere constă în curățarea tenului de impuritățile adunate peste zi, fie că este vorba de farduri sau de cremă cu factor de protecție solară, fie de particule de praf sau de sebumul în exces secretat de glandele sebacee ale unui ten gras.

Prin demachiere porii se deschid, țesutul se relaxează și, masând ușor, pielea se pregătește pentru crema hidratantă care se aplică doar pe un ten perfect curat. Specialiștii dermatologi recomandă ca demachierea să se facă în fiecare zi, folosind produse care nu conțin parfum, alcool sau alți iritanți ai pielii.

Soluții alternative care pot înlocui demachiantul

Una dintre aceste soluții alternative este castravetele, care are proprietăți antiinflamatoare și calmează iritațiile, având totodată un efect benefic și asupra acneei. Castravetele trebuie pasat pentru a-l transforma într-o pastă, cu care se curăță tenul, clătindu-se apoi cu apă din abundență.

De asemenea, un amestec din miere și bicarbonat de sodiu poate fi soluția unui demachiant natural extrem de eficient, mai ales pentru cei cu tenul mixt sau gras. Mierea are proprietăți antibacteriene și hidratante, în timp ce bicarbonatul de sodiu îndepărtează celulele moarte, fiind un excelent exfoliant.

Din aceeași categorie a înlocuitorilor demachiantului clasic fac parte și laptele și uleiul de măsline, care hidratează pielea și curață tenul, iar acidul lactic din iaurt detoxifică pielea, oferindu-i o strălucire naturală.

O variantă la îndemâna oricui este uleiul de cocos. Acesta poate îndepărta și cel mai încăpățânat ruj sau rimel rezistent la apă.

Dacă sunt copii în preajmă este imposibil să nu găsești șervețele speciale pentru ei. Acestea pot fi folosite pe post de șervețele demachiante deoarece nu conțin alcool. De asemenea, șamponul pentru copii poate fi folosit pentru a îndepărta machiajul, fără ca tenul să fie maltratat și ochii să usture.

Toate acestea sunt variante pentru situații de urgență și nu fac parte din recomandările pentru o rutină corectă de îngrijire a tenului.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot