Cum a reușit un cerb să treacă înot Dunărea?

24.02.2020
Cum a reușit un cerb să treacă înot Dunărea?

O imagine rară, suprinsă pe Clisura Dunării, a fost publicată recent, pe grupul de Facebook Vocea Clisurii, de Eugen Băleanu. Un cerb carpatin a trecut Dunărea dinspre România spre Serbia înotând.

”Cerb ‘migrant’ trece Dunărea înot… pe la Gaura cu Musca!”, este explicația pe care autorul a dat-o fotografiei.

Imediat la adresa fotografiei au apărut și comentariile ironice. Unii spun că cerbul a ales să plece din țară, la fel ca toată lumea, pentru un trai mai bun. Alții sunt de părere că acesta a plecat din cauza primarului orașului Moldova Nouă.

Cel mai probabil, cerbul a ales să se treacă Dunărea înot, fiind urmărit de o haită de lupi sau de vreun prădător, în felul acesta scăpând cu viață.

Cât de adâncă e apa la Clisura Dunării?

Dunărea de la Cazane este o zonă mirifică. Modul cum apa se șerpuiește printre munți face ca locația să fie una dintre cele mai frumoase din țară.

Cazanele sunt un sector din defileul Dunării la trecerea prin Munții Carpați și au o lungime de circa 9 km.  În această zonă apa ajunge să aibă 75 de m adâncime. În sectorul Cazanelor, viteza de scurgere a apei depășește 5 m/s.

Aproape de golful Mraconia, se poate observa, săpat în stâncă, chipul lui Decebal, statuia  având dimensiunile 55 m – înălțime și 25 m – lățime.

De ce a trecut cerbul Dunărea?

Cerbul este o creatură superbă și este protejată de lege. Cu toate acestea vânătorii au voie să îi vâneze o perioadă scurtă pe an, între 1 septembrie – 15 decembrie. Caracteristice pentru cerb sunt coarnele ramificate care, de obicei, cresc numai la masculi și culoarea brun-roșcată.

Curiozități despre cerbi:

Foto: pressalert.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot