Cum arată delfinii roz și unde pot fi văzuți?
Unele dintre cele mai inteligente mamifere de pe pământ sunt, cu siguranță, delfinii. De-a lungul anilor, comportamentul delfinilor a fost amplu studiat și oamenii de știință au aflat că oamenii și delfinii au unele trăsături comune ale personalității. Puțini sunt cei care știu că printre milioanele de delfini gri care trăiesc în întreaga lume, există și câteva exemplare… roz. Da, ați citit bine.
Printre cele 40 de specii de delfini cunoscute, există una care are pielea de culoare roz. Unele exemplare trăiesc în fluviile Amazon și Orinoco sau în apropiere de Hong Kong. Aceștia sunt cunoscuți sub denumirea de „delfini albi chinezești” și au culoarea roz de la vasele de sânge vizibile, care au funcţia de a regla temperatura corpului.
În Brazilia, în ultimii ani, delfinii roz au fost vânați des pentru a-i folosi ca momeală pentru o specie de somn numită piracatinga.
În ultima perioadă, când traficul maritim a fost oprit din pricina pandemiei de COVID-19, tot mai multe exemplare au fost văzute în anumite colțuri ale lumii.
Delfinii se recunosc după numele dat de mamă
În plus, în mod hilar, delfinii se recunosc după nume, dat de mamă la naștere. Animalele au un nume încă din viața intrauterină și recunosc sunetul (numele dat de mamă) în paza tiparului sonor.
Curiozități despre delfini:
- Există 5 specii de delfini care trăiesc în râuri;
- Delfinul este un animal carnivor și se hrănește cu pești și crustacee;
- În funcție de specie, gestatia durează la delfini de la 9 și până la 17 luni;
- Media de viață în cazul delfinilor este situată între 20 și 30 de ani;
- Delfinii se numără printre puținele viețuitoare care se pot recunoaște în oglindă;
- Cea mai mare specie de delfin este orca, denumită și “balena ucigașă”;
- Delfinii fac sex și în afara perioadei fertile, pentru plăcere. La fel ca oamenii;
- Puiii de delfini stau lângă mama lor până la vârsta de trei ani.
Foto: rove.me