Cum arată fructele de avocado în copac? Cum se coace avocado?
Avocado este unul dintre cele mai sănătoase fructe din lume. Proprietățile sale benefice pentru organismul uman, face ca el să fie apreciat și consumat de majoritatea oamenilor. Acesta crește în copac și are nevoie de temperaturi ridicate pentru a se dezvolta.
Istoria fructului avocado
Avocado este denumirea dată atât fructului cât și copacului. Arborele este originar din America de Sud, mai exact din Mexic și Guatemala. Trebuie specificat că și fructul și arborele sunt comestibile. Din avocado se face celebra pastă mexicană numită guacamole.
Avocado este folosit în mai multe domenii, proprietățile sale benefice făcând din el o adevărată minune a naturii. Astfel, fructul este utilizat în realizarea diverselor preparate culinare, în cosmetică, medicină, dulciuri și multe altele.
Cum arată fructele avocado în copac?
Planta crește înaltă de 10-25 de metri și arată impresionat. Fructele nu au o perioadă exactă pentru coacere, drept urmare pot fi consumate tot timpul anului. Avocado este un copac tropical și se înmulțește prin semințe și prin butășire.
Cum se mănâncă avocado?
În România, acesta a început să fie tot mai apreciat și consumat de oameni. Un avocado bun este unul copt, care are coaja neagră și când îl apeși cu degetele este moale. Dacă este verde și tare, înseamnă că nu este copt și trebuie lăsat 2-3 zile să se coacă, preferabil lângă o banană.
Avocado este un fruct care ar trebui să fie în dieta fiecărui om. Acesta are o mulțime de proprietăți benefice organismului și ține sub control nivelul de grăsimi din sânge.
Cea mai bună rețetă de guacamole
Ingrediente:
- 3 avocado
- 2 roșii mici
- 1 lămâie verde
- 1 cățel de usturoi
- 1 legătură de coriandru sau de pătrunjel
- 1-2 cepe roșii
Mod de preparare:
Se taie roșiile cubulețe și se îndepărtează semințele pentru a nu face sosul apos. Legumele se taie foarte mărunt, iar usturoiul dă pe răzătoare. După ce ai terminat cu legume, iei avocado și îl decojești, după care îl pasezi și îl stropești cu zeama de la lămâie. Ulterior, se amestecă cu celelalte ingrediente și se adaugă sare și piper după gust. Poți adăuga dacă dorești și ardei iute tocat mărunt.
Guacamole se servește cu chipsuri de tortilla sau cu orice carne la grătar sau la cuptor. Este un preparat gustos, sănătos și simplu de pregătit. Poftă bună!
Foto: Pexels.com