Cum arată locul unde ploaia nu se oprește niciodată?

02.09.2019
Cum arată locul unde ploaia nu se oprește niciodată?

Cum ar fi să locuiești într-un loc unde plouă zi de zi? Ei bine, satul Meghalaya din India, este considerat a fi cel mai ploios loc de pe Terra. Cum arată locul și cum trăiesc oamenii acolo?

Meghalaya se traduce simplu „Adăpostul norilor” în limba sanscrită. Acesta este un stat aflat în nord-estul Indiei, pe dealul Khasi. Satul Mawsynram are cea mai ridicată medie anuală de precipitatii din lume. Conform meteorologilor, mediile anuale de precipitații se învârt în jurul valorii de 12.000 de milimetri. Ca o comparație, în București, capitala României, suma anuală de precipitații este de 601 de milimetri.

De ce plouă atât de mult?

Conform meteorologilor, vara, curenții de aer formează nori deasupra acestui sat. Pentru că satul este înconjurat de dealuri abrupte, norii se descarcă aici și plouă aproape continuu.

E adevărat că în 1973, în Franța, a plouat cu… broaște?

Viața în satul Mawsynram este diferită, iar vremea capricioasă îngreunează viața sătenilor. Oamenii sunt nevoiţi să se adapteze condiţiilor dificile de trai, prin soluţii ingenioase. De exemplu, nu există construcții din lemn obișnuit, pentru că ar putrezi. Locuitorii se folosesc de poduri făcute din rădăcini ale arborelui de cauciuc. Cei ce trebuie să lucreze în aer liber se protejează de ploaie cu ajutorul unor umbrele speciale, care le acoperă întregul corp.

Care este polul precipitațiilor din România?

Stațiunea Stâna de Vale este renumită pentru cantitatea mare de precipitații, fiind considerată „polul precipitațiilor din România”. Aici, mediile anuale se învârt în jurul valorii 1200-1400 de milimetri.

Curiozități despre ploaie:

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot