Cum arată locul unde se întâlnesc râurile Ilz, Inn și fluviul Dunărea?

02.07.2021
Cum arată locul unde se întâlnesc râurile Ilz, Inn și fluviul Dunărea?

Spectacolul oferit de natură nu poate fi egalat de nimeni și nimic. Oriunde ne uităm putem observa ceva minunat, dacă suntem atenți. De exemplu confluența unor râuri poate arăta superb, deoarece cursurile se pot întâlni, dar apele nu se amestecă. Drept urmare, rezultă un spectacol de culori datorită diferitelor sedimente pe care râurile le cară.

Confluența dintre râurile Inn, Ilz și fluviul Dunărea

Un astfel de loc este în Germania, mai exact în orașul Passau se întâlnesc trei cursuri de apă, dar nu se amestecă între ele. Frumos și spectaculos în același timp, iar oamenii se opresc să admire fenomenul în fiecare zi.

Așadar, râul Ilz, care are ape repezi de munte, cu o culoare mai deschisă, se întâlnește cu râul Inn și fluviul Dunărea. Este uimitor de frumos cum aceste ape nu se amestecă și merg paralel una pe lângă cealaltă.

Râul Inn curge pe teritoriul a trei țări: Elveția, Austria și Germania. Acesta este un afluent de dreapta al Dunării, având o lungime de 518 km. Râul Ilz traversează Pădurea Bavariei din Germania. Acesta este un afluent de stânga al Dunării cu o lungime de 40 km.

Râul Inn

Cum arată locul de unde izvorăște Dunărea?

Cu o lungime de 2.860 de km, Dunărea este al doilea dintre fluviile Europei ca mărime, după Volga. Fluviul izvorăște din Germania, din Munții Pădurea Neagră.

Dunărea, în drumul său spre mare, străbate în total zece țări europene, astfel: Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croația, Serbia, România, Bulgaria, Republica Moldova și Ucraina. Denumită inițial Istros, Istru sau Hister și, în cele din urmă, Danubius („Zeul fluviilor”), Dunărea izvorăște din Munții Pădurea Neagră. Acolo există trei locuri diferite, fiecare marcat ca fiind „Donauquelle“ („Izvorul Dunării“), din cauză că nu s-a căzut de acord până acum asupra unei locații unice.

Conform hidrologilor, izvorul se află, de fapt, la obârșia râului Breg, acesta fiind izvorul geografic și hidrologic al mărețului fluviu pe care Napoleon îl numea pe bună dreptate „Regele râurilor europene”.

După ce parcurge aproape 3.000 de kilometri, Dunărea se varsă astăzi în Marea Neagră prin cele trei brațe importante ale deltei: Chilia, Sulina și Sf. Gheorghe.

Foto: omofon.com și Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot