Cum arată un mesaj vechi de 100 de ani din Primul Război Mondial?

16.11.2020
Cum arată un mesaj vechi de 100 de ani din Primul Război Mondial?

Un mesaj vechi de peste 100 de ani. Mesajele au fost trimise, de-a lungul timpului, prin diferite metode, fie prin viu grai sau prin bilețele scrise pe o hârtiuță, fie prin texte scrise pe o foiță și atașate unui porumbel sau băgate într-o sticlă. Indiferent de modalitatea găsită omul a dovedit că atunci când vrea orice este posibil.

Un mesaj vechi de peste 100 de ani

Unul dintre mesajele care vor rămâne în istorie este cel găsit în zilele noastre. Un cuplu din Franţa a descoperit, o capsulă cu un mesaj în ea, care fusese transmisă cu ajutorul unui porumbel. Potrivit specialiștilor capsula ar fi fost expediat, acum peste 100 de ani, de un soldat în timpul Primului Război Mondial.

Mesajul ar aparține unui soldat prusac, de infanterie, stabilit la Ingersheim, și este scris în limba germană. Istoricii consideră că textul a fost destinat unui ofițer superior, unde erau detaliate manevrele militare executate în timpul războiului.

După citirea mesajului s-a putut observa că data scrisă pe text era 16 iulie, însă anul nu este perfect clar. Potrivit experților care l-au analizat, se crede că ar fi vorba de anul 1916.

Plutonul Potthof este atacat la granița de vest. În Fechtwald, jumătate de pluton a fost afectat. Plutonul Potthof se retrage cu pierderi mari, este o parte din textul mesajului.

Capsulă, foarte mică, cu mesajul destul de bine conservat a fost găsită în luna septembrie 2020, într-un câmp din Ingersheim. Localitatea se găsește în Franța, însă la aceea vreme făcea parte din Germania. Textul a fost considerat o descoperire „super rară”. Imediat după ce a găsit mesajul, cuplul l-a dus la cel mai apropiat muzeu, cel de la Orbey. Muzeul este dedicat uneia dintre cele mai sângeroase bătălii din Primul Război Mondial. Managerul instituției a apelat la un prieten  german pentru a decripta mesajul. Hârtiuța cu mesaj și capsula au devenit parte a expoziției.

Foto: Digi24.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum era viața nobililor/boierilor români de odinioară? Câte feluri de mâncare serveau la o masă și ce era considerat „delicatesă”?
Cum era viața nobililor/boierilor români de odinioară? Câte feluri de mâncare serveau la o masă și ce era considerat „delicatesă”?
Încă din cele mai vechi timpuri au existat clase sociale și nici spațiul carpato-danubiano-pontic nu a făcut excepție. Sute de ani, nobilii au dus o viață diferită de cea a românilor de... citește tot
Trump: „100% vom avea Groenlanda”
Trump: „100% vom avea Groenlanda”
Donald Trump a pus lumea pe jar cu noi declarații. Actualul președinte al Statelor Unite ale Americii a declarat că își dorește pentru țara sa Groenlanda, deși danezii i-au spus că cea mai... citește tot
Care coduri bonus sunt cele mai avantajoase pentru jucători
Care coduri bonus sunt cele mai avantajoase pentru jucători
La momentul actual, cazinourile din mediul online continuă să crească în popularitate în rândul jucătorilor, venind în întâmpinarea acestora cu diverse beneficii. Pe lângă avantajele deja... citește tot