Cei mai mulți oamenii sunt carnivori, iar o dietă echilibrată trebuie să conțină alimente cât mai diverse. Cele mai importante tipuri de carne consumate sunt de pui, pește, vită și porc. În funcție de preferințe, acestea pot fi gătite pe grătar, în tigaie sau la cuptor. Cum îți dai seama când carnea s-a stricat?
O vorbă românească spune „carnea este cea mai bună legumă”. Acest lucru înseamnă că dintotdeauna românii au fost mari consumatori de carne. Fie că strămoșii noștri aveau în curte vite, bovine, porcine sau păsări, carnea era vedeta sărbătorilor și evenimentelor mai de seamă.
Dacă în trecut carnea se afla în curțile oamenilor, acum putem face rost de ea cel mai rapid din supermarketuri. La fiecare drum la magazin coșul de cumpărături se umple cu carne de pui, porc sau vită. Ce te faci în momentul în care iei prea multă carne, o pui la frigider și după câteva zile realizezi că nu mai este proaspătă?
În funcție de ce carne avem în frigider, putem observa diverse semne de alterare. Mirosul, culoarea și textura sunt măsuri preventive pe care fiecare ar trebui să le inspecteze. Astfel că, cele mai bune metode pentru a afla dacă carnea e stricată sau nu sunt:
Conform mai multor studii, peste 90% dintre conaționali consumă fibre cel puțin o dată pe săptămână, iar 49% dintre aceștia o includ în meniul zilnic. Potrivit autorităților române, consumăm anual în medie 15 kilograme de carne. Vita este consumată într-o cantitate de aproximativ 5,4 kilograme.
Foto: Depositphotos.com