Cum ne mai relaxăm? Cărțile de colorat anti-stres și romanele ecranizate

22.09.2021
Cum ne mai relaxăm? Cărțile de colorat anti-stres și romanele ecranizate

De ceva timp, coloratul nu mai este doar pentru copii. Cei mari sunt și ei atrași de posibilitatea de a combina culorile pe hartie și încep să se ocupe de această activitate când au timp liber, cu ajutorul cărților de colorat pentru adulți. Cărțile de colorat pentru adulți sunt niște cărți pline cu imagini foarte detaliate.

Chiar dacă mulți rămân la părerea că este un hobby copilăresc, există studii despre beneficiile coloratului pentru sănătatea mintală. Coloratul este ca meditația, este asemănător cu yoga, oferind beneficiul dublu al relaxării și al atenției menținute de o singură sarcină. Astfel, mintea se poate elibera temporar de excesul de griji și de gânduri negative. Când cineva colorează în mod regulat, ajunge să aibă capacitatea de a se concentra asupra sarcinilor zilnice.

Coloratul reduce stresul și anxietatea.

Carl Jung a fost primul psihiatru care a folosit coloratul ca terapie pentru pacienții săi. El a observat că, în timp ce colorau mandale, mulți dintre pacienți se calmau și se relaxau. Iar astăzi, tot mai mulți psihoterapeuți recomandă coloratul ca o metodă de a ameliora simptomele unor afecțiuni precum:

-anxietatea

-depresia

-sindromul stresului post-traumatic

-sindromul obsesiv-compulsiv

-stresul

Această activitate este una migăloasă și dificilă și acest lucru aduce un alt beneficiu –îmbunătățește dexteritatea. Pentru a duce la bun sfârșit o pagina dintr-o astfel de carte e nevoie nu doar de multă răbdare, ci și de precizie. Cel care colorează constant, în timp, învață să respecte mai bine contururile și să potrivească culorile.

Te deconectează de tehnologie

În timp ce la birou stăm doar în fața monitorului, când vrem să ne destindem ne uităm la filme, ne jucăm jocuri video, ascultăm muzică… Toate aceste activități sunt dependente de tehnologie. Coloratul, însă, îți mută atenția de la ecranele luminoase la o activitate simplă, dar foarte stimulantă pentru ambele emisfere ale creierului.

Provoacă un sentiment de nostalgie

De asemenea,  adulții sunt atrași de colorat și dintr-un motiv cât se poate de simplu: această activitate le amintește de copilărie. Nostalgia este un sentiment cât se poate de sănătos, deoarece te transpune într-un timp în care grijile și responsabilitățile erau mai puține la număr.

Nostalgia este benefică deoarece te poate ajuta să îndepărtezi stări de singurătate sau de plictiseală, să devii mai generos și mai tolerant cu cei din jur. Altfel spus, o activitate care îți amintește de copilărie îți poate amplifica în mod semnificativ starea de bine.

Așadar, acestea sunt câteva dintre modurile în care coloratul te poate ajuta să îmbunătățești unele aspecte din viață. În plus, hobby-ul nu necesită investiții majore, iar creioanele și cartea de colorat sunt ușor de luat oriunde. Vă pot spune de o librărie foarte chic din centrul vechi care are numai cărți în engleză, ea se numește Antic ExLibris, vestea bună este că aceștia au și un site unde se găsesc cărți de colorat anti-stres foarte simpatice.

Cum ne mai relaxăm? Top 5 cărți după care au fost făcute și filme

După o ședință de relaxare cu o carte de colorant cu imagini ingenioase, putem trece la un alt mod de relaxare și anume să vedem imaginile mișcătoare transpuse pe ecran de către regizori inspirați de cărți celebre cum ar fi cele din top 5 cărți după care au fost făcute filme. Adaug faptul că titlurile din acest top se pot cumpăra de la aceeași librărie menționată mai devreme, ei au o colecție impresionantă de cărți după care au fost făcute filme și cărți despre filme.

  1. Harry Potter de J.K. Rowling

Volumele Harry Potter formează o serie foarte populară în întreaga lume; ele aparțin genului fantastic și au fost scrise de către autoarea britanică J. K. Rowling. Cărțile tratează o lume a vrăjitorilor, protagonist fiind un tânăr vrăjitor numit Harry Potter, alături de prietenii lui Ron Weasley și Hermione Granger. Povestea se desfășoară în cea mai mare parte la Hogwarts, Școala de Magie, Farmece și Vrăjitorii, o școală pentru tinerii vrăjitori și magicieni. Punctul central al poveștii îl reprezintă conflictul dintre Harry și întunecatul vrăjitor Lord Voldemort, care i-a ucis pe părinții în misiunea sa de a domina lumea vrăjitorilor.

  1. Stăpânul inelelor J.R.R. Tolkien

Stăpânul Inelelor este titlul unei trilogii cinematografice care ecranizează cartea lui J.R.R. Tolkien, Stăpânul inelelor.Opera a fost publicată in 1954 și cuprinde trei părți: Frăția Inelului, Cele două turnuri și Întoarcerea Regelui.Legenda scrisă de Tolkien, s-a transformat sub forma unui film de lung-metraj, un film care a avut în spate cele mai colosale desfașurări de forțe.

  1. Maestrul și margareta M. Bulgakov

”Maestrul și Margareta” își întinde firul narativ pe parcursul câtorva zile de primăvară în anul 1930, în Moscova, timp în care acest oraș-capitală este vizitat de Diavolul însuși, însoțit de încă trei personaje ciudate; un grup ce include o pisică uriașă ușor subestimată, iubitoare de vodcă și de arme – Behemoth. Recomandându-se ca un „artist” străin, specializat în magia neagră, Woland (așa cum este, deci, cunoscut Diavolul în roman), începe să expună, printr-o serie de reprezentații la Teatrul de Varietăți, lăcomia și servilitatea care patronează socialista Moscovă. Dar aceasta este doar o încălzire. Woland se află la Moscova pentru Margareta, o femeie nefericită, căsătorită, care l-a iubit pe Maestru, autorul unui roman despre consemnul lui Pilat din Pont asupra lui Hristos răstignit, capitole care apar astfel în romanul lui Bulgakov. Maestrul a ars cea mai mare parte a manuscrisului după ce a fost respins de către un editor și s-a angajat la un azil mental. La invitația lui Woland, Margareta trece prin iad – literalmente – ca să-și caute iubitul.

  1. Dracula de Bram Stoker

Dracula este titlul unui roman scris în anul 1897 de autorul irlandez Bram Stoker. Personajul principal al romanului este contele Dracula (Graf Dracula), devenit unul dintre cei mai renumiți vampiri din literatură. Bram Stoker l-a folosit pe Vlad Țepeș ca sursă de inspirație pentru romanul Dracula. Tot Bram Stoker a avut ideea să asocieze legenda domnitorului muntean cu liliacul hematofag numit și „Vampir”. Romanul a fost de mai multe ori transpus pe ecran, iar rolul contelui jucat de actori ca: Max Schreck, Christopher Lee, Bela Lugosi, Klaus Kinski și Gary Oldman.

  1. Sherlock Holmes de Arthur Conan Doyle

Aventurile lui Sherlock Holmes este prima colecție de povestiri polițiste scrise de Sir Arthur Conan Doyle și reunește douăsprezece dintre cele mai faimoase cazuri ale legendarului detectiv. Printre povestirile din volum se numără celebrele „Scandal în Boemia”, „Frăția Roșcaților”, „Banda pestriță” și „Cei cinci sâmburi de portocală”. Ingenioasele scenarii, desfășurate în decorul Angliei de la sfârșitul epocii victoriene, sunt relatate de doctorul Watson, tovarăș credincios și totodatș biograf al lui Sherlock Holmes.Cu ochiul său ager, bine-cunoscutul detectiv observă detaliile esențiale și se concentrează asupra lor, reușind, cu inteligența lui ascuțită și remarcabilă și puterea de deducție, să rezolve o serie de cazuri ce par insolubile. Pentru Sherlock Holmes nici o provocare nu e prea mare, căci întotdeauna, folosind observația și logica subtilă, el demonstrează că „după ce ai exclus imposibilul, ceea ce rămâne, oricât de improbabil ar părea, este adevărul”.Sherlock Holmes este singurul detectiv din lume care acordă consultanță gratuită. Banii și prestigiul nu îl interesează, ci șansa de a-și flexa mușchii intelectuali și de a-și exersa metoda unică de deducție. Urmărindu-l de-a lungul unei serii de situații complicate, veți avea ocazia să observați o minte remarcabilă la lucru și să vă adânciți în lumea răufăcătorilor din Londra.

Acestea fiind spuse, spor la lectură/colorat!

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot