Dimineața, în mijlocul zilei sau seara, căscatul ne poate provoca oricând neplăceri. Fie că suntem acasă, la serviciu sau pe stradă, căscatul face parte din viața noastră cotidiană. Dar ce faci în momentul în care cei de lângă tine îți atrag atenția asupra faptului că mai tot timpul caști? Care sunt cele mai eficiente metode prin care poți scăpa de căscat?
La această ipoteză se gândesc foarte puțini oameni. Deși cazurile sunt extrem de rare, posibilitatea de a pierde lupta cu viața din cauza căscatului există. Cea mai frecventă cauză pentru căscat este oboseala.
Un caz celebru a făcut înconjurul lumii la începutul anilor 1900, când, o tânără din Wisconsin a atras privirile doctorilor. Potrivit surselor, doamna William Henry Jenner a murit după ce a căscat fără întrerupere timp de 3 zile.
Conform specialiștilor, cauza decesului a fost o leziune a creierului care producea leziune laringiene. Incapabilă să doarmă, oboseala a făcut-o să caște până când a rămas fără putere. Cu toate că oamenii de știință nu au putut stabili până în secolul al XXI-lea originea și motivul căscatului, cert este că acest obicei este poate cel mai contagios pe care îl cunoaște omenirea.
Cu toate că oamenii au luat mereu în considerare oboseala ca factor al căscatului, nimeni nu cunoaște întregul adevăr. Cea mai bună metodă de a fi odihniți este somnul. Analizele universale au arătat că un somn corect are o durată de 8 ore. În acest timp, corpul are timp să se odihnească, până când nu ne vom mai simți obosiți.
Iată câteva metode alternative somnului pentru a scăpa de căscat:
Există un efect de inhibiție socială. Oamenii care se uită la tine vor inhiba căscatul”, spune dr. Robert R.
Foto: Depositphoto.com