Cum poți verifica dacă un obiect de artă este autentic?

23.02.2022
Cum poți verifica dacă un obiect de artă este autentic?

Foarte multe persoane au moștenit, direct de la părinți sau de la diferite rude, obiecte de artă. Acestea sunt, de obicei, tratate cu grijă și depozitate în locuri speciale amenajate pentru a nu se degrada și a-și menține valoarea.

Din păcate, sunt oameni care moștenesc anumite obiecte de artă și nu știu ce valoare au. În prezent există mai multe posibilități de a afla cât costă o creație mai mult sau mai puțin veche.

Cum verifici valoarea unui tablou?

Un tablou este mai mult decât o operă de artă, el înfrumusețează încăperea în care este așezat și trezește anumite emoții în persoana care îl privește. Nu trebuie să fii un cunoscător de artă pentru a aprecia un tablou frumos. Valoarea acestuia ține, în schimb, de mai mulți factori și poate fi stabilită de persoane autorizate în domeniu.

Iată cum este determinată valoarea unui tablou pictat:

Așadar, valoarea unui obiect de artă nu poate fi de stabilită de persoane amatoare, ci trebuie apelat la firme specializate sau oameni profesioniști în acest domeniu. Autenticitatea unui obiect de artă poate fi stabilită doar de către aceștia, fiindcă au fost multe cazuri când s-a crezut că un tablou, de exemplu, este original când de fapt era copie.

Cea mai valoroasă operă de artă românească

Cea mai valoroasă operă de artă românească îi aparține sculptorului Constantin Brâncuși. În anul 2009, un colecționar celebru a dat 29,125 de milioane de euro pentru opera „Madame L.R.”

„Madame LR” a fost creată de către Constantin Brâncuși (1876-1957) între anii 1914-1917. Opera, care a părăsit atelierul lui Brancusi la scurt timp dupa creație, nu a fost expusă niciodată.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot