Cum putem scăpa de negi?

de: Bogdan Andu
31 07. 2023
negi

Pielea este un organ sensibil al corpului uman. Dacă nu avem grijă de aceasta, riscăm să rămânem cu semne vizibile pentru un timp îndelungat. Negii sunt unele dintre cele mai deranjante probleme ale pielii, care apar fără să ne dăm seama. Care sunt motivele apariției acestora și cum putem scăpa de negi?

Cum să scăpăm de negi?

Cunoscuți popular ca negi, verucile pot fi observate la nivelul pielii, dar nu reprezintă o problemă gravă de sănătate. Fiind mai mult elemente estetice, acestea poate crea disconfort și sunt contagioase. Din punct de vedere medical, negii sunt mici explozii ale pielii. Ei reprezintă printre cele mai răspândite afecțiuni dermatologice și își pot face apariția oricând.

Apariția lor este rezultatul unei infecții virale. Ele apar în momentul în care pielea intră în contact cu un virus uman, denumit HPV / papilomavirus. Acesta determină acumularea de prea multă keratină pe diferite locații ale pielii. Virusul HPV intră prin piele printr-un orificiu mic, precum o rană sau zgârietură.

Acum că am aflat ce sunt și de ce apar, trebuie să știm și modul în care îi facem să dispară. Fiind un virus care se poate infiltra foarte ușor, igiena este unul dintre cele mai importante elemente de tratament.

În mod natural, aceștia dispar singuri după o anumită perioadă, fără a fi nevoie de intervenție, însă pot apărea ulterior. Cele mai comune opțiuni de tratament sunt:

  • Unguente. Medicul specialist poate recomanda diferite creme, afilii sau unguente care contribuie la dispariția verucilor;
  • Crioterapie. Acest tratament presupune înghețarea negilor printr-o substanță specială – azot lichid;
  • Chiuretaj. Metodă chirurgicală necomplicată care se realizează cu ajutorul unui instrument electric, prin care se cauterizează negul.

Ce dimensiune are pielea?

Pielea este cel mai mare organ al corpului. În condițiile unei sănătăți optime, aceasta se regenerează complet într-o perioadă de 27 de zile. Aceasta este compusă din apă, săruri minerale, proteine, celule adipoase, colagen, fibre de elastină și glucoză.

Suprafața pielii la un om matur, cu o talie mijlocie, este de 1,8 metri pătrați. Greutatea ei reprezintă aproximativ 20% din totalul corpului, adică între 14 și 16 kilograme. Din acest procent, 15% reprezintă hipodermul, 5% derm și 1% epiderm.

Foto: Depositphotos.com