Cum facem diferența între japonezi, coreeni și chinezi?

03.12.2020
Cum facem diferența între japonezi, coreeni și chinezi?

Dacă ne uităm la părul, forma feței sau hainele unei persoane, oare ne putem da seama de originea ei înainte de a o auzi vorbind? Acest lucru poate fi dificil, mai ales dacă este vorba de japonezi, coreeni sau chinezi.

Cum facem diferența între asiatici?

Presupunerea greșită a naționalității cuiva nu este crima secolului și majoritatea oamenilor va înțelege și va corecta politicos greșeala. Dar a putea distinge rapid observând doar câteva detalii mici ne poate ajuta să evităm o situație incomodă.

Există câteva diferențe și similitudini ale acestor trei naționalități care ne pot oferi o idee de unde provine o persoană când o întâlnim pentru prima oară. Acest lucru se bazează pe caracteristici culturale și naturale.

Originile acestor trei naționalități sunt toate foarte diferite, ceea ce dă greutate afirmației că, deși pot împărtăși unele trăsături, toate sunt de fapt foarte diferite una de cealaltă.

Poate fi comparat cu originile coloniștilor europeni, scandinavii având, în general, o proporție mai mare de oameni cu părul blond și pielea mai palidă, de exemplu, și oamenii din Marea Mediterană tind să fie mai întunecați și cu părul brun.

Pentru oamenii care trăiesc în Occident, aceste diferențe ar putea fi ușor de observat, dar pentru oamenii din alte părți ale lumii, ar putea să nu existe.

În primul rând, rădăcinile japoneze sunt mixte. Acestea au provenit în mare parte din sud-estul Asiei și din Indonezia. În istorie, cum ar fi perioada de embargo auto-impusă „Sakoku” a țării în care nu erau permise deloc străini în țară, Japonia nu a avut prea multe migrații și, din acest motiv, sunt destul de omogene, cu puțină influență genetică din alte locuri.

China este o țară imensă, cu multe minorități diferite. Majoritatea, poporul Han, își găsește rădăcinile în nord-centrul Chinei, dar minoritățile din China au influență din Mongolia, Orientul Mijlociu și Rusia. Prin urmare, înfățișarea lor variază, de asemenea, în funcție de zona Chinei.

În ceea ce privește coreenii, este acceptat faptul că originile coreene pot fi depistate de la așezările timpurii din China de Sud și Taiwan. Cu toate acestea, există un acord universal că cele trei țări au fost destul de izolate în istoria recentă, rezultând o societate destul de omogenă în fiecare. La urma urmei, limbile lor sunt complet diferite, deci este ușor să acceptăm că și fizicul lor are diferențe.

Asemănările dintre japonezi, coreeni și chinezi

Tenul

Japonezii, coreenii și chinezii sunt, în general, asemănători în ceea ce privește tipul lor de piele. Tonul pielii lor este în general același sau au o culoare foarte asemănătoare, deși aceasta poate fi foarte diferită în rândul grupurilor minoritare din toate cele trei țări.

De exemplu, oamenii din nordul Japoniei, cum ar fi Aomori și Hokkaido, unde este frig, tind să aibă tenul mai palid, dar în zonele sudice, cum ar fi Kyushu și Okinawa tropicală, oamenii pot fi mult mai închiși la ten. Diferite zone din China au, de asemenea, tonuri variate ale pielii, la fel ca oamenii de pe alte continente.

Locuitoare din Japonia

Conform cercetărilor, pielea lor este mai rezistentă la îmbătrânire decât alte tipuri de piele. Într-adevăr, adesea subestimăm vârstele multor oameni de aici. Pielea lor din porțelan tinde să fie limpede și netedă și rămâne așa pentru mai mult timp.

Cu toate acestea, acest tip de piele poate fi, de asemenea, extrem de sensibil la mediu, în special substanțe chimice și produse puternice pentru piele. Din acest motiv, promovarea produselor de înfrumusețare și îngrijire a pielii este o afacere mare în țările asiatice.

Japonezii, coreenii și chinezii tind să fie mai atenți cu produsele și tratamentele pe care le folosesc pe pielea lor. La rândul său, acest lucru înseamnă că utilizează mai multe ingrediente organice în produsele lor de înfrumusețare, ceea ce le ajută pe femei să mențină pielea sănătoasă și nedeteriorată pe măsură ce îmbătrânesc.

Aceasta este o asemănare clară a celor trei naționalități și îi confunda cu ușurință. Cu toate acestea, este important să nu uităm că minoritățile din aceste țări au tonuri și caracteristici diferite, precum și oameni care fac parte din rasa mixtă.

Forma corpului

În primul rând, este important să spunem că forma corpului diferă enorm între indivizi. Oricine poate mânca prea multă pizza și poate deveni supraponderal sau să se antreneze în fiecare zi și să arate precum Hulk. Persoane slabe și grase există în întreaga lume, însă etnia nu este determinată de numărul de kilograme.

Ați putea spune că forma corpului este un amestec de gene, dietă și stil de viață. Cu toate acestea, se observă în general că oamenii din Coreea, China și Japonia tind să fie scunzi și să aibă o construcție subțire în comparație cu oamenii din alte părți ale lumii.

Înălțimea medie a bărbaților din Japonia, de exemplu, este de 171,2 cm comparativ cu 178,2 cm din SUA (datele provin de la wecare4eyes.com). Înălțimea medie pentru bărbații chinezi și coreeni este de 169,4 cm și respectiv 175,26 cm.

Interesant este, însă, că acest lucru s-ar putea schimba în curând, în special în China, unde mâncarea de tip fast-food devine din ce în ce mai populară. Rata obezității în China a crescut semnificativ și nu este clar dacă acest lucru va avea un efect pe termen lung asupra greutății medii și chiar a înălțimii populației.

Se poate observa, de asemenea, că sud-coreenii au devenit treptat mai înalți de-a lungul deceniilor, pe măsură ce țara a devenit mai dezvoltată. Într-un contrast trist, oamenii din Coreea de Nord subdezvoltată nu par să fi văzut aceeași creștere a înălțimii, media fiind de 165,6 cm, potrivit disabled-world.com.

Diferențele dintre japonezi, coreeni și chinezi

Trăsăturile faciale

Aceste trei naționalități pot arăta oarecum asemănătoare, dar dacă ne uităm atent, vom observa unele diferențe reale în trăsăturile feței. Fața japoneză este, în general, mai lungă și mai largă, în timp ce fața coreeană are un maxilar mai proeminent și pomeți mai înalți. Fața chineză variază, dar se spune că cei din poporul han au o față mai rotundă.

Când vine vorba de „ferestrele sufletului”, ochii, ochii japonezi sunt adesea descriși ca fiind mai mari și înclinați în jos, spre deosebire de ochii chinezi care sunt de obicei înclinați în sus. Coreenii au adesea ochi mai mici. Dar, din nou, aceasta este o generalizare și poate varia enorm.

Stilul vestimentar

Japonezii apreciază armonia și uniformitatea, prin urmare, atunci când se îmbracă, își propun să se amestece cu majoritatea. Culorile simple și subtile sunt cheia vestimentației tipice japoneze.

Nimic nu ar trebui să iasă în evidență prea mult. Purtarea costumelor este foarte frecventă în Japonia. Fie că este vorba de o prezentare finală la școală, un stagiu la locul de muncă, un interviu de angajare sau absolvire, bărbații japonezi poartă de obicei costume. De asemenea, tind să poarte doar cămăși albe și cravate negre.

Contrar japonezilor, majoritatea coreenilor poartă ținute strălucitoare și mai colorate. Femeile pot purta rochii colorate frumoase atunci când își fac stagiile și mai ales în timpul interviurilor de muncă. De asemenea, îmbrăcămintea coreeană merge cu tendința, în timp ce hainele japoneze pun mai mult accent pe izul personal.

În ceea ce privește chinezii, stilul lor tinde să fie destul de mixt, încorporând influențe din moda japoneză, îmbrăcăminte în stil occidental și tendințele din sud-estul Asiei. Tinerii chinezi au multă influență din moda japoneză de stradă.

Machiaj

Atunci când femeile japoneze aplică machiaj, folosesc tonuri neutre, cu aspect „natural” pentru stilul „fără machiaj”. Există, de asemenea, unele moduri extreme, cum ar fi ganguro (tendință de modă în rândul tinerelor japoneze), care vin și pleacă.

Fetele chineze susțin aspectul fumuriu și rujul roșu, iar femeile coreene agrează uneori aspectul „sprânceană dreaptă” (ajustându-și sprâncenele astfel încât să pară mai orizontale). Desigur, fiecare este diferit și are propriul stil personal.

Un alt punct de remarcat este faptul că japonezii poartă adesea machiaj de albire pentru a părea mai luminos decât pielea naturală. Acest lucru devine oarecum popular în China acum, unde practicile de machiaj sunt adesea influențate de Japonia.

Coreea pare să fie puțin mai puțin în favoarea acestui lucru, dar, pe de altă parte, Coreea de Sud este faimoasă pentru chirurgia plastică, deci ar putea fi o altă diferență de luat în considerare.

Pentru fiecare dintre noi poate reprezenta o provocare să facem diferența dintre aceste trei naționalități. Chiar și oamenii din țări apropiate din punct de vedere geografic pot proveni din origini foarte diferite și pot arăta complet diferit. Cel mai important lucru de reținut este că toți suntem total diferiți în ceea ce privește caracteristicile și trăsăturile de personalitate.

Sud-coreeanca

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot