Cum să faci acasă lichid de parbriz care să nu înghețe?

10.12.2020
Cum să faci acasă lichid de parbriz care să nu înghețe?

Lichid de parbriz care să nu înghețe. Odată cu venirea sezonului rece, șoferii își pregătesc mașinile pentru a funcționa cum trebuie, la temperaturi scăzute. Se montează anvelopele de iarnă, combustibilul folosit este unul care să reziste la gerul iernii, se pune lichid de parbriz care să curețe geamurile și să nu înghețe.

Lichid de parbriz făcut acasă

Din păcate, toate aceste schimbări trebuie susținute cu bani și de multe ori service-urile specializate cresc prețurile în prag de iarnă. De aceea, în rândurile de mai jos vă vom prezenta o modalitate, simplă, de a-ți face acasă propriul lichid de parbriz.

Rețete de lichid de parbriz

Întreținerea unei mașini presupune multe cheltuieli. Însă unele lucruri pot fi făcute acasă și, astfel, puteți economisi bani. O modalitate simplă de a prepara lichid de parbriz presupune să amestecați detergentul de vase cu apă, iar pentru sezonul rece se adăugă și alcool medicinal, pentru ca lichidul să nu înghețe. La cantitatea de apă se pune o zecime detergent de vase și cel puțin o treime alcool medicinal. Proporția poate crește la jumătate, 50 la sută amestec și 50 la sută alcool, dacă temperaturile sunt foarte mici.

O altă variantă este să amestecați, în cantități egale, apă cu oțet. Acesta din urmă va curăța și va lăsa geamurile impecabile. Totodată, dacă nu vă place mirosul de oțet, puteți încerca următorul amestec: apă distilată, alcool izopropilic (izopropanol), iar pentru puțină aromă, adăugați și puțin șampon sau lichid de spălat vase. Trebuie specificat că apa distilată nu conține săruri minerale care să se cristalizeaze la temperaturi scăzute.

Apa distilată în combinație cu alcool izopropilic, creează un amestec care nu îngheață la -15 grade Celsius. Cantitățile folosite sunt: un litru de alcool cu 3 litri de apă demineralizată (distilată). Calitatea lichidului de parbriz este garantată.

Mulți șoferi vor fi sceptici la cele prezentate, însă cine știe puțină chimie își poate da seama că rețetele prezentate sunt eficiente, sigure și, mai ales, ieftine.

Foto: telegraph.co.uk

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum era viața nobililor/boierilor români de odinioară? Câte feluri de mâncare serveau la o masă și ce era considerat „delicatesă”?
Cum era viața nobililor/boierilor români de odinioară? Câte feluri de mâncare serveau la o masă și ce era considerat „delicatesă”?
Încă din cele mai vechi timpuri au existat clase sociale și nici spațiul carpato-danubiano-pontic nu a făcut excepție. Sute de ani, nobilii au dus o viață diferită de cea a românilor de... citește tot
Trump: „100% vom avea Groenlanda”
Trump: „100% vom avea Groenlanda”
Donald Trump a pus lumea pe jar cu noi declarații. Actualul președinte al Statelor Unite ale Americii a declarat că își dorește pentru țara sa Groenlanda, deși danezii i-au spus că cea mai... citește tot
Care coduri bonus sunt cele mai avantajoase pentru jucători
Care coduri bonus sunt cele mai avantajoase pentru jucători
La momentul actual, cazinourile din mediul online continuă să crească în popularitate în rândul jucătorilor, venind în întâmpinarea acestora cu diverse beneficii. Pe lângă avantajele deja... citește tot