Cum să faci cea mai bună friptură de miel la cuptor?

14.04.2023
Cum să faci cea mai bună friptură de miel la cuptor?

Paștele este cea mai importantă sărbătoare creștină. Învierea lui Iisus Hristos este celebrată cum se cuvine în toate casele credincioșilor. După o lungă perioadă de post, oamenii pot mânca ceea ce își doresc iar de pe masa de Paște nu lipsește carnea. Friptura de miel este cea preferată de majoritatea românilor, astfel că în rândurile de mai jos vă prezentăm o rețetă la cuptor care va satisface și cele mai pretențioase gusturi.

Friptura de miel reprezintă felul principal de mâncare pentru majoritatea creștinilor în ziua de Paște. Acolo unde vremea o permite, cei mai mulți aleg să prepare carnea la grătar, însă unii o preferă la cuptor.

Cea mai bună friptură de miel la cuptor

Ingrediente:

Mod de preparare

Pentru început se spală pulpa de miel și se șterge cu un șervețel de hârtie. Se curăță usturoiul de coajă și se taie feliuțe. După aceea, se ia un cuțit și se fac mai multe găuri în carne în care sunt adăugate bucățelele de usturoi.

Toată pulpa de miel se freacă cu sare și piper și este unsă, ulterior, cu ulei de măsline. Aceasta este așezată în tava care inițial a fost și ea unsă cu ulei. Mai este adăugat paharul de vin și cana cu apă și câteva crenguțe de rozmarin pe deasupra pentru un surplus de aromă.

După aceea, tava este acoperită cu o folie de aluminiu și este introdusă într-un cuptor preîncălzit. După 30 de minute, tava este scoasă iar pulpa de miel este întoarsă pe partea cealaltă și mai stă încă 30 de minute în cuptor. După această perioadă de timp, carnea este scoasă din nou iar în tavă sunt adăugați cartofii întregi, în coajă, care au fost spălați în prealabil.

Toată compoziția este introdusă în cuptor pentru încă 30 de minute, iar la final se ia folia de aluminiu și se mai lasă încă o jumătate de oră pentru ca friptura de miel să se rumenească. Trebuie precizat că sosul din tavă trebuie să nu scadă, iar dacă acest lucru se întâmplă se mai adaugă apă amestecată cu vin. Cât timp se află la cuptor este bine ca pulpa să mai fie unsă, din când în când, cu pensula cu sosul din tavă.

După ce carnea s-a rumenit, aceasta poate fi scoasă și servită. Poftă bună!

Foto: youtube.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot