Vara este anotimpul așteptat de cei mai mulți oameni. Soarele arzător încălzește nu numai sufletul oamenilor, dar și organismul care din când în când are nevoie de o răcorire. Și ce poate fi mai bun decât o înghețată de pepene roșu? În rândurile de mai jos vă prezentăm o rețetă simplă și delicioasă care poate fi realizată de oricine acasă.
Ingrediente:
Mod de preparare
Pentru început se taie pepenele roșu în bucăți mici și se curăță de sâmburi, după care se pune în blender și se mixează până se obține o pastă fină. Laptele este amestecat, într-un bol separat, cu smântâna sau iaurtul grecesc. Peste acest amestec se adaugă zahărul, iar aici trebuie specificat că el poate fi în cantitate mai mare sau mai mică, în funcție de cât de dulce se dorește a fi înghețata.
Peste compoziția din lapte se adaugă pasta de pepene roșu, sucul de lămâie și esența de vanilie. Aceste două ingrediente din urmă sunt opționale, dar ele ajută foarte mult la un plus de savoare. Se amestecă totul foarte bine, după care bolul se acoperă cu folie și se bagă în frigider, la congelator, pentru cel puțin o oră, timp în care compoziția se va răci foarte bine.
Trebuie precizat că la fiecare 30 de minute înghețata trebuie mestecată cu o lingură pentru a nu se forma cristale de gheață, în felul acesta obținându-se o textură cremoasă. Acest proces trebuie repetat de câteva ori până când înghețata este închegată complet. La final ea poate fi servită în cupe speciale de desert, gustul delicios satisfăcând și cele mai pretențioase papile gustative.
Foto: Depositphotos.com