Cum să păstrezi fructele și legumele proaspete mai mult timp?

04.11.2020
Cum să păstrezi fructele și legumele proaspete mai mult timp?

Ni se întâmplă tuturor să cumpărăm fructe și legume proaspete și să le băgăm în frigider. Însă câteva săptămâni mai târziu, le putem găsi stricate și putrede. Pentru a evita să le aruncăm aruncarea, este important de știut cum păstrăm fructele și legumele. Din cauza faptului că unele fructe degajă gaz etilenic, este nevoie le păstrăm separat de celelalte alimente pentru a nu le coace sau putrezi mai repede.

Următoarele sfaturi de depozitare vor ajuta pentru a menține fructele și legumele proaspete mai mult timp. Conform sursei, unele produse pot fi depozitate în frigider la 4°C, în lădița specială sau pur și simplu, pe raft.

Cum se păstrează fructele mai mult timp?

Mere – Merele degajă gaz etilenic, din această cauză este important ca depozitarea să fie departe de alte produse. Pot fi depozitate pe raft până la o săptămână sau în frigider mai mult de o săptămână.

Avocado – Se coace pe afară, apoi se păstrează în frigider.

Banane – Bananele verzi trebuie lăsate să se coacă pe raft afară din frigider.

Fructe de pădure – Afinele, murele, căpșunile și zmeura sunt delicate și nu trebuie spălate până când nu sunt gata de mâncare. A se păstra la frigider în recipiente uscate, acoperite.

Cireșe și struguri – Nu se spală și se păstrează la frigider în recipientele de plastic ambalate sau în pungi de plastic până când sunt gata de mâncat.

Citrice – Durata de valabilitate a clementinelor, grapefruitului, lămâilor și portocalelor se poate prelungi depozitându-le în sertarul mai friguros sau într-o pungă cu plasă în frigider.

Pepenii – Pepenele galben se păstrează în frigider, chiar înainte de a fi tăiat. Pepenele verde poate fi păstrat într-un loc întunecat și uscat, departe de alte produse. Dacă este tăiat, atunci este de recomandat să fie păstrat în frigider.

Fructele cu sâmburi – Nectarinele, piersicile și prunele se păstrează într-o pungă de hârtie pe un raft până când sunt coapte, apoi se bagă la frigider, unde vor mai sta câteva zile.

Roșii – Roșiile se păstrează întotdeauna la temperatura camerei, departe de soare sau căldură (cum ar fi aragazul). Frigiderul le va face să se strice rapid.

Cum se păstrează legumele mai mult timp?

Broccoli și conopidă – Broccoli și conopida se păstrează cel mai bine în sertare frigorifice separate, departe de alte produse.

Țelină – A se păstra la frigider.

Porumb – A se păstra la frigider fără a fi decojit.

Castraveți – A se păstra la temperatura camerei. Poate fi păstrat la frigider timp de 1 până la 3 zile dacă sunt folosiți la scurt timp după ce sunt scoși din frigider.

Vinete – A se păstra la temperatura camerei. Pot fi păstrate la frigider timp de 1 până la 3 zile dacă sunt pregătite la scurt timp după au fost scoase din frigider.

Fasole verde – A se păstra la frigider.

Legume verzi cu frunze – Salata verde, varza și spanacul trebuie păstrate la frigider.

Usturoiul și ceapa – Usturoiul și ceapa se păstrează într-un spațiu rece, întunecat și uscat, dar separat de alte alimente din cauza mirosurilor lor puternice.

Ciuperci – A se păstra nespălate la frigider. Umezeala le face să fie vâscoase.

Ardei – A se păstra la temperatura camerei. Poate fi păstrat la frigider timp de 1 până la 3 zile dacă sunt consumați la scurt timp după ce au fost scoși din frigider.

Legume rădăcinoase – Morcovii, sfecla și ridichile se păstrează la frigider. Cartofii, cartofii dulci și dovleceii de iarnă se depozitează într-un loc răcoros, întunecat și uscat, precum o cămară sau o pivniță.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot