Cum să prepari cei mai gustoși mici? Adaugi frișcă în compoziție
Micii sunt un preparat culinar apreciat de cei mai mulți dintre români. Atunci când temperatura crește, grătarele sfârâie în mai multe zone din țară, iar mirosul de mici se poate simți de la mare distanță. Cei mai gustoși sunt aceia care sunt pufoși și zemoși, iar pentru a obține micul perfect este nevoie de un ingredient ”secret”… frișca. Suna ciudat? Nicidecum. Doar bucătarii știu despre acest ingredient secret.
De ce să pui frișcă în compoziția de mici?
Foarte mulți români își prepară carnea de mici singuri, acasă, și nu mai cumpără de la supermarket. Compoziția trebuie să respecte anumite proceduri și să conțină câteva ingrediente obligatorii. Bucătarii profesioniști adaugă și… frișcă, fiindcă ajută carnea să se frăgezească, să fie pufoasă și zemoasă. Iată, așadar, cum să faci cei mai gustoși mititei.
Ingrediente
- un kilogram de carne de vacă (gât, coadă sau antricot)
- 500 de grame carne de porc (pulpă)
- un vârf de cuţit de chimen pisat
- o linguriţă de boia, una de cimbru uscat și un vârf de cuţit de ienibahar
- o căpăţână de usturoi, sare și piper după gust
- două linguri de smântână nefermentată, adică frişcă și patru linguri de supă de carne.
Mod de preparare
Prima dată se toacă bine carnea, astfel încât să nu fie zgârciuri, după care se sărează și se lasă la rece nu mai puțin de 5 ore. După această perioadă, se scoate carnea si se amestecă cu restul ingredientelor de mai sus, mai puţin frişca. Toată compoziția se mai trece o dată prin mașina de tocat carne și se mai lasă la rece o noapte.
Într-un bol se freacă bine compoziția de carne cu frişca neîndulcită şi se mai lasă la repaus încă o noapte. Abia acum pot fi realizați mititeii pe grătar. Aceștia pot fi serviți cu pâine și muștar. Poftă bună!
Trebuie precizat că frișca înlocuiește cu succes bicarbonatul, dând o consistență pufoasă și zemoasă celebrilor mici.
Foto: kfetele.ro