Cum să răcești o cutie de bere în doar 3 minute?
Nimic nu se compară cu o bere rece pe timp de vară. Ce te faci, însă, atunci când ai cumpărat un Six Pack de bere și ai uitat să-l bagi la rece? Cum se poate răci o cutie sau o sticlă de bere într-un timp record?
Cum se răcește berea repede?
De ce ai nevoie pentru a răci berea într-un timp record? O ladă frigorifică, apă, gheață, sare grunjoasă (este eficientă și sarea de mare) și, evident, berea.
- Umple lada frigorifică pe jumătate cu apă rece și gheață;
- Adaugă în ladă două cești de sare grunjoasă și amestecă bine cu apa rece și cu gheața;
- Scufundă Six Pack-ul de bere în lada frigrifică și amestecă ușor;
- Așteaptă trei minute-cinci minute, scoate berile din lada frigorifică, spală cutiile cu apă și gata, deja poți savura o bere „rece ca gheața”.
Vezi AICI cum se procedează, pas cu pas!
Curiozități despre bere:
- Sumerienii au fost poporul care a fabricat prima bere. Cea mai veche rețetă de bere are o vechime de 4000 de ani;
- Hameiul, agentul amar din bere, apaține familiei Canabaceae. Ce înseamnă acest lucru? Că hameiul este un apropiat al marijuanei;
- Cum îți dai seama dacă berea este de calitate? Înclină paharul pentru a vedea dacă spuma se lipește de peretele de sticlă. Dacă răspunsul este afirmativ, atunci vei savura o bere de calitate;
- Până în anul 2013, în Rusia, berea nu a fost considerată băutură alcoolică;
- Vikingii erau mari amatori de bere. De fapt, aceștia considerau că atunci când vor ajunge în Rai, o capră gigantică le va da bere în loc de lapte;
- Prima fabrică de bere românească a fost înființată la Timișoara. Se întâmpla în anul 1718;
- Frica de a vedea gol paharul de bere poartă numele de cenosillicafobie;
- Cel mai tare tip de bere din lume conține 67,5% de alcool.