Cum să răcești o cutie de bere în doar 3 minute?

de: Claudiu Petrișor
30 04. 2020
bere_foarte_rece
Bere rece

Nimic nu se compară cu o bere rece pe timp de vară. Ce te faci, însă, atunci când ai cumpărat un Six Pack de bere și ai uitat să-l bagi la rece? Cum se poate răci o cutie sau o sticlă de bere într-un timp record? 

Cum se răcește berea repede?

De ce ai nevoie pentru a răci berea într-un timp record? O ladă frigorifică, apă, gheață, sare grunjoasă (este eficientă și sarea de mare) și, evident, berea.

  • Umple lada frigorifică pe jumătate cu apă rece și gheață;
  • Adaugă în ladă două cești de sare grunjoasă și amestecă bine cu apa rece și cu gheața;
  • Scufundă Six Pack-ul de bere în lada frigrifică și amestecă ușor;
  • Așteaptă trei minute-cinci minute, scoate berile din lada frigorifică, spală cutiile cu apă și gata, deja poți savura o bere „rece ca gheața”.

Vezi AICI cum se procedează, pas cu pas!

Curiozități despre bere:

  • Sumerienii au fost poporul care a fabricat prima bere. Cea mai veche rețetă de bere are o vechime de 4000 de ani;
  • Hameiul, agentul amar din bere, apaține familiei Canabaceae. Ce înseamnă acest lucru? Că hameiul este un apropiat al marijuanei;
  • Cum îți dai seama dacă berea este de calitate? Înclină paharul pentru a vedea dacă spuma se lipește de peretele de sticlă. Dacă răspunsul este afirmativ, atunci vei savura o bere de calitate;
  • Până în anul 2013, în Rusia, berea nu a fost considerată băutură alcoolică;
  • Vikingii erau mari amatori de bere. De fapt, aceștia considerau că atunci când vor ajunge în Rai, o capră gigantică le va da bere în loc de lapte;
  • Prima fabrică de bere românească a fost înființată la Timișoara. Se întâmpla în anul 1718;
  • Frica de a vedea gol paharul de bere poartă numele de cenosillicafobie;
  • Cel mai tare tip de bere din lume conține 67,5% de alcool.
Bere se savurează, mai ales, rece