Era o vreme cand privitul la televizor insemna sa-l deschizi si sa te asezi pe canapea. In zilele noastre, toate aspectele de divertisment audio vizual devin mai complexe si pentru a beneficia de toate calitatile noului tau televizor va trebui sa faci ceva in plus. Televizoarele LCD nu sunt o exceptie. Cand cumperi unul poti sa te astepti sa vina din fabrica gata de utilizat dar, de fapt va trebui sa petreci putin timp ca sa ai cea mai buna imagine.
Cand te uiti la un televizor in magazin, el nu este setat pentru utilizare la domiciliu. Distribuitorii tind sa mareasca luminozitatea si contrastul ca sa-ti atraga atentia in showroom dar rar va avea o imagine convingatoare acasa. De aceea va trebui sa faci cateva ajustari la controale. Acestea pot include:
Toate acestea vor juca un rol in determinarea imaginii ideale pentru casa ta.
Regizorul filmului tau preferat nu a intentionat ca acesta sa fie vazut in magazine unde sunt expuse televizoarele LCD. Luminozitatea si contrastul mari pot sa nu dea o imagine teribil de realista si, mai mult, utilizarea prelungita poate sa fie daunatoare display-ului, supraincarcand pixelii si micsorand durata de viata. Primul lucru pe care trebuie sa-l iei in considerare sunt conditiile de lumina din camera in care va sta televizorul si sa incepi sa ajustezi controalele asa incat imaginea sa para realista.
Elementele precum “îmbunatatirea imaginii” pot fi oprite deoarece nu fac nimic în plus față de cele 5 elemente de baza mentionate ma sus. Daca vrei să faci un pas inainte, poti să calibrezi cu un tipar test, dar este recomandabil sa faci ceva cercetari intai. Sunt articole care detaliaza elementele de baza ale unei calibrari LCD.
De ce să-ti calibrezi LCD-ul? Ai cheltuit ceva bani pe el asa ca vrei sa ai cea mai buna experienta vizuala cu LCD-ul tau. Pentru putin efort poti sa ajustezi imaginea ca sa se potriveasca cu conditiile de vizionare din spatiul de locuit. In pus, il personalizezi conform preferinteor tale.