Cum se curăță corect bijuteriile din aur alb?

13.09.2023
Cum se curăță corect bijuteriile din aur alb?

Aurul este unul dintre metalele prețioase de pe Terra. Bijuteriile realizate din aur sunt adorate de majoritatea femeilor din lume. Cele confecționate din aur alb parcă au o frumusețe aparte și se recomandă să fie îngrijite astfel încât să nu își piardă din strălucire. Din fericire, acest lucru poate fi realizat de oricine acasă, fără prea multă bătaie de cap.

Curățarea adecvată a bijuteriilor din aur alb

Pentru început se ia un castron cu apă caldă și se adaugă câteva picături de săpun lichid. După aceea, se amestecă bine și se pun bijuteriile din aur alb să stea 10 – 15 minute, astfel încât săpunul să își facă efectul și să înmoaie mizeria și grăsimea.

Ulterior, se ia o perie specială sau una de dinți care are perii moi și se freacă ușor aurul, în așa fel încât să se îndepărteze toată murdăria. Dacă bijuteriile au pietre prețioase, se curăță ușor în jurul acestora pentru a îndepărta orice grăsime sau mizerie.

Se recomandă să nu fie folosite substanțe chimice dure sau produse de curățare agresive, deoarece pot deteriora aurul alb sau pietrele prețioase. La final, bijuteriile sunt clătite sub un jet cu apă caldă și sunt șterse și uscate cu o cârpă de microfibră sau o bucată de bumbac moale. Rezultatul va fi unul satisfăcător, iar bijuteriile dumneavoastră vor străluci din nou.

Curiozități despre aur

  1. Simbolul chimic aur (Au) provine din cuvântul latin „aurum,” care înseamnă „luminos” sau „strălucitor.”
  2. Culoarea aurului nu se schimbă niciodată, ea este întotdeauna de un galben strălucitor. Acest lucru este valabil pentru aurul pur și majoritatea aliajelor sale.
  3. Aurul este foarte rezistent la coroziune și oxidare. Nu se va coroda sau rugini în timp.
  4. Aurul este folosit nu numai la bijuterii, ci și în industrie, în special în producția de electronice și tehnologie, datorită conductivității sale electrice și a rezistenței la coroziune.
  5. Aurul a avut întotdeauna o valoare simbolică puternică în artă și cultură. A fost folosit pentru a crea opere de artă valoroase și este adesea asociat cu bogăția și regalitatea.
Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot