Care este legatura dintre viteza luminii și coordonatele Marii Piramide. Coincidență?

25.04.2018
Care este legatura dintre viteza luminii și coordonatele Marii Piramide. Coincidență?

Printre cele mai importante întrebări la care omenirea încă nu a găsit răspuns este aceasta:  cum se face că viteza luminii este 299.792.458 m/s și coordonatele geografice ale Marii Piramide din Giza sunt 29.9792458 °N? 

Piramidele rămân cele mai mari mistere ale lumii. Deși, aparent, Marea Piramidă de pe platoul Gizeh pare o construcție amplasată întâmplător, descoperirile ulterioare au arătat că lucrurile nu stau deloc așa. Coordonatele acestei piramide sunt 29.9792458 ° N. Nimic spectaculos, nu-i așa? Totul se schimbă atunci când aflăm că viteza luminii este de 299.792.458 metri pe secundă. Unii oameni de știință spun că este o pură coincidență, alții nu sunt de aceeași părere.

Cât durează un an pe alte planete?

În sprijinul acestora din urmă vine faptul că dacă se înmulțește înălțimea piramidei cu 1 miliard, se află cu mare exactitate distanța de la Pământ la Soare, adică 150 milioane de kilometri. În plus, dacă se împarte perimetrul pătratului care formează baza piramidei lui Keops la înălțimea sa, rezultatul este 6,28, adică 2π (3,14). Astfel, Marea Piramidă ascunde alte numeroase informații despre sistemul nostru solar și mai ales despre Terra, Soare și Lună.

Ce este Marea Piramidă din Giza?

Marea Piramidă din Gizeh este localizată pe Platoul Gizeh – orașul Gizeh, necropola anticului Memphis, actualmente parte a capitalei Cairo. Aceasta a fost cea mai înaltă construcție din lume mai mult de 43 de secole, până în secolul al XIX-lea în 1889 când a fost construit Turnul Eiffel. Aceasta a fost construită de faraonul Khufu din a IV-a Dinastie, în jurul anului 2560 î. d. Hr.

Construcția Marii Piramide din Giza ar fi durat 20 de ani și la ea ar fi lucrat peste 100.000 de oameni. Deși la prima vedere piramida are patru laturi, de fapt ea are opt laturi. Acest efect de împărțire nu se vede însă cu ochiul liber, ci doar în bătaia soarelui.

Dacă am sări în Pământ, în cât timp am ajunge pe partea cealaltă?

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot