Cum se face gulașul unguresc? Rețetă de gulaș autentic

05.12.2022
Cum se face gulașul unguresc? Rețetă de gulaș autentic

Mâncarea este cea care unește oamenii la masă. În timpul mesei sunt lăsate deoparte disputele religioase, politice sau financiare. Una dintre cele mai populare mâncăruri din România este chiar gulașul, un specific al vecinilor maghiari. Vă prezentăm astfel o rețetă de gulaș unguresc, foarte ușor de făcut oricând.

De ce ingrediente avem nevoie pentru gulaș?

gulaș

Gulașul este popular în zona Transilvaniei și a Maramureșului. Cu toate că este originar din Ungaria, poate fi găsit și în Austria, Slovacia, Polonia sau Germania.
La esență, este o tocană preparată din carne de vită sau vițel, cal, porc, miel sau oaie, depinde de preferințe. Pentru cei care nu mănâncă tipurile de carne enumerate mai sus, se poate folosi și pui.
În toate bordeiele unde se prepară gulașul, paprica, ceapa și usturoiul joacă un rol esențial. Fără ele practic nu există gulaș. Se gătește la foc domol, în cantități mai mari.

Pentru gulaș vom avea nevoie de:

Modul de preparare

Se ia carnea și se porționează, după care se taie în cubulețe. Dimensiunea nu trebuie să fie nici foarte mare, dar nici foarte mică (riscă să se sfărâme). Într-un vas mare se încinge untul sau uleiul, iar treptat se adaugă ceapa tocată mărunt. O lăsăm la călit la foc încet, fără a risca să o prăjim.

Se adaugă carnea și se prăjește treptat pe toate părțile, iar ulterior se pun toate condimentele. Secretul unui gulaș bun stă în cantitatea de paprika folosit. Astfel că, pentru un kilogram de carne se pot folosi chiar până la 3 linguri de acest condiment.

Conținutului actual i se adaugă apă și se lasă sub capac aproximativ 2 ore. Până se gătește carne, este timp pentru a pregăti legumele și zarzavatul. Roșia trebuie lăsată în apă fierbinte, decojită și tăiată cubulețe. Usturoiul se toacă. Se adaugă toate legumele tăiate și se lasă la fiert până când devin bune pentru pus în farfurie. Se poate adăuga opțional un ardei iute, însă nivelul de iuțime nu trebuie să stingă gustul cărnii fragede și a sosului.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
G-Shock Octagon: design iconic și tehnologii inovatoare de la Casio
G-Shock Octagon: design iconic și tehnologii inovatoare de la Casio
Timpul are o importanță deosebită pentru noi, oamenii. În ultimii 150 de ani, ceasurile au căpătat o importanță aparte pentru viața noastră de zi cu zi. Ceasurile se pot îmărți în două... citește tot
Actori din „Singur acasă” care au murit de când filmul a fost lansat
Actori din „Singur acasă” care au murit de când filmul a fost lansat
Unul dintre cele mai celebre filme din toate timpurile este, cu siguranță, „Singur acasă”. În ciuda faptului că a apărut în urmă cu 35 de ani, filmul este în continuare unul dintre cele... citește tot
Ampla discuție. Ce ne-a dat Uniunea Europeană? Ce a primit România de la UE? Am dat 1 euro, ne-au dat 3!
Ampla discuție. Ce ne-a dat Uniunea Europeană? Ce a primit România de la UE? Am dat 1 euro, ne-au dat 3!
Pe data de 1 ianuarie 2007, România a devenit stat membru al Uniunii Europene cu drepturi depline. Ce a adus aderarea României la Uniunea Europeană bun pentru țara noastră? De 17 ani România... citește tot